Poziv državljanima Srbije sa prebivalištem u Srpskoj da se prijave za glasanje

06.11.2023. - Aktuelno

Povodom predstojećih vanrednih parlamentarnih izbora u Republici Srbiji, raspisanih za 17. decembar 2023. godine, Generalni konzulat Republike Srbije u Banja Luci i Konzularna kancelarija Trebinje pozivaju sve zainteresovane državljane Republike Srbije koji imaju prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji da se prijave za glasanje.

39.jpeg

Zahtjev za glasanje, kao i zahtjev za upis u jedinstveni birački spisak se može podneti svakim radnim danom i tokom vikenda u periodu od 08:00 do 20:00 časova, sve do 25.11.2023. godine u ponoć. Uz popunjen zahtjev za glasanje i/ili zahtjev za upisu jedinstveni birački spisak potrebno je priložiti važeću očitanu ličnu kartu Republike Srbije ili kopiju važećeg pasoša sa upisanom adresom stanovanja u Republici Srbiji.

Napominjemo da je neophodno podneti zahtjev za glasanje u inostranstvu, bez obzira na činjenicu da je zahtev već jednom podnet na prošlim izborima.

Sve informacije o predstojećim izborima i glasanju u inostranstvu su dostupne na internet stranici Generalnog konzulata Republike Srbije, kao i na društvenim mrežama diplomatsko konzularnih predstavništava Republike Srbije u BiH.

Izvor: Glas Srpske