Spor između Doma zdravlja i Gradske uprave težak oko milion KM

04.06.2024. - Društvo

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini danas je održano pripremno ročište u sudskom sporu koji je Dom zdravlja Bijeljina poveo protiv Gradske uprave Bijeljina zbog duga od 983.708 KM.

Na današnjem ročištu odlučeno je da se izvrši vještačenje po vještaku ekonomske struke koji će uvidom u spis predmeta i uvidom u svu neophodnu dokumentaciju utvrditi ukupan iznos duga (sa zakonskom zateznom kamatom) Gradske uprave Bijeljina prema Domu zdravlja Bijeljina.

Sudski vještak će imati zadatak da utvrdi ukupan iznos potraživanja Doma zdravlja Bijeljina od Gradske uprave za 2020, 2022. i 2023. godinu, kao i to na kojoj budžetskoj stavci su se nalazile evidentirane obaveze. Sudski vještak će imati zadatak da utvrdi, da li na istim stavkama i dalje postoje sredstva namijenjena Domu zdravlja, te, ukoliko ih nema, da se utvrdi, po kom osnovu je vršena realokacija sredstava, u kojim iznosima i gdje su ta sredstva prenesena.

Tužilac je na pripremnom ročištu ponudio i nove dokaze, uputivši i zahtjev za donošenje rješenja i određivanje kontrole budžetske inspekcije Ministarstva finansija Republike Srpske o usaglašenosti i zakonitosti trošenja budžetskih sredstava grada Bijeljina. S obzirom na to da su izneseni novi dokazi i preinačen tužbeni zahtjev, pripremno ročište je odgođeno za deveti septembar.

Bijeljina.com