Predložen pritvor osumnjičenom za napad na majku i policajce

14.05.2024. - Aktuelno

Za Branislava Borojevića (44) iz Kneževa predložen je pritvor zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela. 

Kako je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Borojević se sumnjiči da je počinio krivična  djela Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, krivičnim djelom Izazivanje opšte opasnosti i krivičnim djelom Ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Naime, osumnjičeni je u nedjelju oko 13,00 časova u Kneževu došao u dvorište svoje majke G.B. gdje je drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo oštećene, te je pucao iz automatske puške, a potom se putničkim vozilom udaljio sa lica mjesta. 

U neposrednoj blizini osumnjičeno lice je susreo policijske službenike PS Kneževo, a potom prijetio policijskim službenicima, te prema njima usmjerio vatreno oružje.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni  da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo”, rekli su u OJT Banjaluka. 

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u  Kotor Varoši.

Banjaluka.com