Tri osobe uhapšene zbog krađa na području Austrije

31.10.2023. - Aktuelno

Tri lica lišena su slobode u okviru međunarodne operativne akcije kodnog naziva “Kod” koja je usmjerena na procesuiranje izvršilaca krivičnih djela teška krađa na području Austrije, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

91.jpeg

Ovu akciju realizuje Uprava kriminalističke policije MUP-a Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a u saradnji sa policijskim upravama Istočno Sarajevo, Bijeljina i Zvornik.

“U ovim aktivnostima izvršeni su pretresi na osam lokacija, a slobode su lišena tri lica. Predmeti istrage su lica V.J., B.K., S.M., S.N. i G.S., a pretresi su izvršeni na lokacijama koje koriste ova lica”, navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a su istakli da su prilikom pretresa pronađeni oružje, municija, skupocjeni satovi, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret.

Nakon završenih aktivnosti, lica S.M., S.N. i G.S. će uz izvješaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oruzja ili eksplozivnih materija biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo i predata u nadležnost postupajućeg tužioca, dok je za licima V.J. i B.K. raspisana potjernica, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Bl portal