Uz nekoliko koraka do savršene dnevne šminke

13.06.2022. - Magazin

Sanela ističe da prije svega našem organizmu je od važna potpuna hidratacija, uz takav tretman  tijela, koža će savršeno izgledati. Takođe, kožu hidrirajte i odgovarajućom kozmetikom, jer ona  će  koži dati blistav sjaj i elastičnost.

– Najvažnije je da nam šminka za dan na licu ne izgleda teško, da ne bude efekat „fasade“, objašnjava Sanela.

– Bitan  je ujednačen i prozračan ten,  a za malo nijansi na licu i sjaj biramo rumenila rozikastih ili nijansi boje breskve. Neizostavan je, blagi hajlajter odgovarajući podtonu kože i odabiru rumenila.
Ukoliko vam je koža masnija, birajte podloge odgovarajuće za taj tip kože.

– Zatim, blago fiksirate podlogu kamenim puderom i koristiti u praškastom ili čvrstom stanju rumenilo i hajlajter. Ako imate suhu kožu, podloga mora biti hidratantna i rumenilo krem teksture a tečni hajlajter. Za odličan efekat nanošenja krem rumenila i tečnog hajlajtera  slobodno nanesite  sa prstima, da se potpunije apsorbuje u podlogu i kožu lica.

Savršeno definisane obrve su takođe nešto što je neizostavno, jer daju poseban izgled lica.

– Na oči je dovoljno sloj maskare nanijeti na trepavice vodeći računa da postignemo uredne i lijepo “iščešljane” trepavice. Za blistavost oka koristimo bež olovku na unutrašnjost kapka. Boju i pigment oka je dovoljno istaknuti odgovarajućom olovkom za oči u boji.

– Izbjegavate crne olovke boje uglja, one su za druge prilike. Za dnevnu šminku koristimo smeđe olovke, maslinaste, teget….
Sanela Arbutina, na kraju objšnjava da je usne dovoljno lijepo iskonturisati olovkom, nijansu tamnijom od prirodne boje usana kako bi ih precizno definisali i nanijeti sasvim malo sjaja da bi postigli efekat punijih usana.

 

izvor:aloonline/FOTO:UNPLASH