Evo kakvo nas vrijeme čeka na početku nove sedmice

30.01.2023. - Aktuelno

U RS i FBiH sutra će biti pretežno oblačno vrijeme uz sunčane periode i nešto toplije u odnosu na prethodne dane.

Jutro umjereno do pretežno oblačno i hladnije uz pojavu mraza, u kotlinama i oko rijeka sa maglom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče i tokom noći biće oblačno, na krajnjem sjeveroistoku i istoku moguć je prolazni slab snijeg.

Vjetar će biti slab, promjenljivog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus šest do nula, na jugu do dva, a najviša dnevna od jedan do pet, na jugu do 11 stepeni Celzijusovih.

Narednih dana kiša

U utorak u centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili susnježicom u nižim i snijegom u višim područjima. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 4, a dnevna od 0 do 6, na jugu zemlje do 9 stepeni.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U kasnim večernjim satima slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na krajnjem sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 3, a dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Biometeorološka prognoza

 

Biometeorološka prognoza i dalje je dosta loša. Hladno vrijeme većim dijelom dana, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovat će jačanje tegoba, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom. Mada će preovladavati sjeverno strujanje, smanjenje naoblake i djelimično razvedravanje, uz kraće sunčane periode, ipak će pozitivno djelovati na raspoloženje stanovništva. Iz FHMZ-a upozoravaju na primjerenu zaštitu od niskih temperatura, posebno tokom jutra. Iako ne tako izrazito, na jugu malo toplije i ugodnije u odnosu na unutrašnjost zemlje.

Izvor:Agencije