Izdato upozorenje građanima

13.11.2022. - Društvo

Opština Apatin upozorila je građane da je crni panter viđen u neposrednoj blizini Banje Junaković i apelovala na građane da se ne približavaju ovom predjelu.

 

 

„Obavještavaju se građani da je crni panter, koji je nedavno viđen u atarima sela Sonte, danas uočen u neposrednoj blizini Banje Junaković. Mole se građani da ne idu do daljnjeg u tom pravcu, kao i u pravcu prigrevačke šume, jer se radi o veoma opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji. U hvatanju i lociranju crnog pantera, trenutno su uključene sve nadležne službe, kao i stručna služba iz Zoološkog vrta Palić“, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, glasine o crnom panteru koji luta Srbijom prije nekoliko dana potvrdilo je Šumsko gazdinstvo “Sombor” koji su obavijestili građane da je ova životinja uočena.

Nadležne inspekcije i policija u Srbiji pretpostavljaju da je reč o životinji koja je još pre godinu dana navodno pobegla iz zatočeništva u Mađarskoj, a koja je viđana u pograničnom području sa Srbijom početkom ove godine za šta postoje i snimci mađarskih medija a fotografije tragova pantera objavila je i mađarska policija.

 

izvor:Oslobođenje/FOTO:Republika