“Džondir kutak” najpopularnijeg svjetskog proizvođača traktora (Foto)

20.09.2024. - Poljoprivreda

Na ovogodišnjem Dvadeset i drugom sajmu poljoprivrede, lova i ribolova “Interagro 2024” na udarnoj poziciji, u “Džondir kutku” izloženi su traktori najpopularnije svjetske marke traktora “Džondir”, snage od 45 do 410 konjskih snaga.

Sandra Maksimović, direktor firme “Kite BH” kaže da su posjetioci ovogodišnjeg sajma došli da, bukvalno, “zavire” u svaki kutak “Džondir kutka”.

Ova firma je i poklonodavac vrijedne traktorske kosačice, iz popularnog “turf” prodajnog programa, popularnog programa mašina za održavanje travnatih površina u okviru nagradne igre za posjetioce sajma.

Sandra Maksimović podsjeća da je sjedište firme “Kite BH” d.o.o. u komšiluku preduzeća “Grad” koje organizuje sajam “Interagro”, te je bilo i razumljivo da firma “Kite BH “d.o.o.  i ove godine podrži sajam.

 “Naša je obaveza, kao firme koja posluje u Bijeljini, da prisustvujemo sajmu. Svake godine, pa i ove, mi smo jedan od sponzora sajma. Ove godine smo generalni sponzor sajma. Obezbijedili smo i poklon za nagradnu igru. Tu smo da podržimo organizatore u daljem radu.

U prošloj godini smo na sajmu organizovali radionicu sa djecom, jer je za nas izuzetno važno da se posvetimo i najmlađima, koji su ovdje rođeni, kako bi i oni zavoljeli poljoprivredu i poljoprivredne mašine. Ove godine smo pozvali u goste djecu iz vrtića u Ljeljenči.

Uz prigodnu animaciju, pripremili smo im poklone, a oni su otišli sretni i zadovoljni, sa osmijehom na licu. Vjerujem da će njihovi naredni crteži biti traktori i mašine sa ovog sajma”, kaže Sandra Maksimović, ističući da ovakve sajamske manifestacije dobro dođu za druženje sa kupcima i onima koji razmišljaju da kupe neku od ovih poljoprivrednih mašina.

“Konkretnih dogovora i pregovora nema, jer, zahvaljujući modernim tehnologijama, mi smo sa potencijalnim kupcima u svakodnevnom kontaktu, šaljemo im ponude posredstvom vibera i konstantno smo dostupni ljudima. S obzirom na to da smo realizovali prodaju širom BiH, svako ko je zainteresovan za naše mašine može u svom komšiluku pogledati neku od ovih mašina i to je za sve nas najbolja reklama. Tako se i potencijalni kupci mogu najlakše opredijeliti za kupovinu “Džondira”.

Sajam je prilika za razgledanje i upoređivanje

Sajam je prilika da posjetioci na jednom mjestu vide sve izlagače, sve mašine i da upoređuju njihove karakteristike. Najljepše se osjećamo kada nam kažu: “Džondir” je najbolja i najmoćnija mašina”. Trudimo se i da izložbeni prostor uredimo tako, kako bi posjetioci imali što bolju preglednost izloženih mašina”, kaže Maksimović.

Bogdan Crnojački, marketing menadžer “Kite” d.o.o. Novi Sad kaže da je posjeta štandu “Kite BH” prevazišla sva njihova očekivanja, kako prvog dana, prilikom otvaranja sajma, tako i drugog dana sajma.

“Veliko interesovanje je vladalo za mašine najpopularnijeg proizvođača poljoprivredne mehanizacije svjetske kompanije “Džondir”. Posjetioci svih uzrasta su, bukvalno, zavirivali u svaki kutak naših izloženih traktora serije 6M, 5T i 5D, raspona konjskih snaga od 45 do 410 konjiskih snaga. Izložili smo i “Džondir” kombajn koji je po rotoru jedinstven u svijetu i zbog toga taj podatak posebno ističemo.

Mi svake godine vidimo pomak ka boljem na sajmu u Bijeljini.

U ovoj godini evidentno je da je povećan sveukupan broj izloženih mašina, a primijetio sam da je i sveukupna posjeta sajmu puno bolja nego u prošloj godini. Svi oni sa kojima smo mi razgovarali izrekli su ovakve ocjene i konstatacije, uz sve pohvale organizaciji sajma”, istakao je Bogdan Crnojački.

Bijeljina.com