Vječiti derbi u polufinalu!

18.08.2024. - Sport

Bijeljinski rukometni turnir za mlađe kategorije bliži se kraju.

Ostali parovi polufinala – djevojčice:

– 2010. godište: Zrinski – Zeta, Crvena zvezda – Krivaja;

– 2011. godište: Crvena zvezda – Kosmaj, Lokomotiva (Mostar) – Krivaja;

– 2012. godište: Nikšić – Berane, Zeta – Lokomotiva.

Kod djevojčica 2006. godište igra se ligaški sistem, a u nedjelju će se znati pobjednik nakon što se odigra posljednje kolo. Trenutno je vodeća Zeta iz Golubovaca sa šest bodova, dok je Derventa druga sa pet.

I kod dječaka 2007. godište takmičenje biti okonačno nakon ligaškog sistema. Domaćin Bijeljina ima četiri boda, a francuski Assau i reprezentacija SBK/SKB imaju po tri.

– 2008. godište: polufinalni parovi su Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) – Bijeljina i Partizan – Gradačac;

– kod 2009. godišta igra se bod sistem, a uoči posljednjeg dana takmičenja Partizan ima šest bodova, a Bijeljina i Jakab Kezisuli po četiri;

– u generaciji 2011. godište igra se po istom principu, u ovom trenutki prvoplasirani je Ivan sa šest bodova, dok su Konjuh i Kotor Varoš sakupili po tri.

– 2012. godište: parovi polufinala su Gradačac – Đurđenovac i Bijeljina – Zastavna.

Polufinalne utakmice biće odigrane u nedjelju, 18. avgusta na terenima u Etno-selu Stanišići, dok su finalni susreti na rasporedu isti dan u dvorani Gimnazije.

Učesnike ovogodišnjeg turnira za mlade rukometašice i rukometaše posjetio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Zajedno sa njim bili su Ljubiša Stanišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, te Nedeljko Jovanović, nekadašnji sjajni reprezentativac i rukometaš Partizana i drugih evropskih klubova koji je promoter turnira.

Izvor: Mondo