Evo kada Srbija igra sa Australijom u Parizu

04.08.2024. - Sport

Žrijebom je određen i termin narednog meča “orlova”.

Ovo su parovi i satnica četvrtfinalnih susreta, koji će svi biti odigrani u utorak, 6. avgusta

  • Njemačka – Grčka 11
  • Srbija – Australija 14.30
  • Francuska – Kanada 18
  • Brazil – Sjedinjene Države 21.30

Polufinala će biti odigrana u četvrtak, sa naknadno određenim terminima, a finale je zakazano za subotu, 10. avgust. Svi mečevi završnice Olimpijskih igara u Parizu biće odigrani u hali “Bersi”.

Srbija je grupnu fazu završila kao četvrta najuspješnija ekipa, iza olimpijskog prvaka Sjedinjenih Država (3-0), šampiona svijeta Njemačke (3-0), koji su bili u prvom “šeširu”, a zatim i iza Kanade (3-0), sa kojom su “orlovi” Svetislava Pešića dijelili drugi šešir, iako su imali isti skor kao i Francuska (2-1), u trećem.

Australija, naredni rival Srbije, bila je drugoplasirana u Grupi A, iza lidera Kanade (3-0) i ispred Grčke (1-2), koja je ušla u nokaut fazu uz veliku pomoć Srbije. Janis Adetokumbo i saigrači navijali su da Srbi savladaju Južni Sudan razlikom od tri poena i većom, što se i dogodilo, prije svega zahvaljujući sjajnom Bogdanu Bogdanoviću. “Grci bi trebalo da mu pošalju poklon”, rekao je Manu Đinobili, slavni Argentinac koji je ostao oduševljen partijom srpskog kapitena Bogdanovića.

Australijanci su u grupnoj fazi poraženi u meču protiv Grčke (71:77), uz najefikasniju partiju nekadašnjeg igrača Partizana Džoka Lendejla (17 poena), a poraz su doživjeli i u meču protiv Kanade (83:83), u kojem je najefikasniji Australijanac bio Džoš Gidi, sa 19 poena. Jedini trijumf naredni protivnik Srbije ostvario je u meču protiv Španije (92:80) u posljednjem kolu, kojim je eliminisao Evropljane i izborio sebi mjesto u završnici Olimpijskih igara u hali Bersi.

Izvor: Mondo