“Sramotna igra”

30.07.2024. - Sport

Sramotna igra, rekao je Uroš Stevanović, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije nakon današnjeg debakla u drugom kolu olimpijskog turnira protiv Australije.

Australija je salavila sa 8:3 (1:0, 5:1, 1:0, 1:2) iako je Srbija na papiru bila favorit ali se od toga u bazenu ništa nije vidjelo. Sve je bilo kako ne treba da bude. Napad bez pravog rješenja, sa ishitrenim šutevima, kod igrača više događalo se da lopta ispada iz ruku. Odbrana je imala žute minute u drugom dijelu druge četvrtine kada je Australija za kratko vrijeme od 2:0 došla do 6:0 i tu je sve bilo odlučeno.

Srbija je šutirala 25-3, imala jedan gol iz sedam igrača više, još po jedan iz peterca i igre.

„Sramotna igra. Kako je ekipa izgledala najodgovnriji je trener i tu odgovornost snosim ja. Ušli smo kao da nismo došli na utakmicu. Nema tu neke dublje analize”, rekao je za RTS selektor Uroš Stevanović, prenosi Vaterpolo savez Srbije

Oglasio se i kapiten Nikola Jakšić.

„Jako težak poraz. Pod utiskom sam. Ne znam šta bih rekao za naredne utakmice ja se nadam da ćemo da se dignemo ako želimo nešto da uradimo. Otežali smo sebi put kao da to volimo. Ovo je bio šamar u pravom trenutku i nadam se da ćemo ga iskoristiti na najbolji mogući način“, kazao je kapiten.

Put do četvrtfinala je jako težak. Dosta zavisi od utakmice između Japana i Australije ali ubjedljiv poraz ne ide na ruku Srbiji.

Izvor: Nezavisne / Foto: Printscreen/Youtube/RTS Sajt – Zvanični kanal