Napravite moćne obloge od ovog začina

25.08.2022. - Zdravi kutak

Kako godine prolaze, zglobovi slabe, pa se tako veliki broj starijih ljudi žali na bol u ovom dijelu tijela, koji može znatno da oteža kretanje.

Ukočenost i bol u zglobovima su uobičajeni simptomi različitih tipova artritisa, a jedan začin koji vjerovatno već imate u kuhinji, sastojak je narodnog lijeka koji su naši stari primkenjivali kada imaju ovaj problem.

Lovor se ističe svojim ljekovitim svojstvima, zbog čega nalazi široku primjenu u narodnoj medicini. Jedno od djejstava je i to što pomaže kod bolova.

Potrebno je da ga koristite kao ulje, odnosno, da ga namažete na kožu. Na taj način, lovor može da ublaži upalu koja vas muči.
Ulje od lovora je efikasno i kada su u pitanju drugi bolovi, kao što su oni koje izazivaju proširene vene, bolovi u mišićima ili glavi. Pravi se sasvim jednostavno.

Samo potopite šaku lovora u maslinovo ulje i ostavite ga na neko mračno mjesto da odstoji.

Pored ulja, možete koristiti i čaj od lovora, odnosno obloge natopljene njime. Čaj se priprema jednostavno. Samo potopite pet do šest listova u ključalu vodu i ostavite tako stoji oko sat vremena.

Natopite komprese od gaze u ovaj čaj, pa ih iscijedite i stavite na bolno mjesto. Ponovite postupak dva do tri puta dnevno.

 

Izvor:magazin/FOTO:Živim.hr