Žena otkrila šta se dogodi s licem nakon 20 godina korištenja botoksa

13.04.2023. - Zanimljivosti

Brenda Blay medicinska je sestra iz Kalifornije koja već 20 godina prima injekcije botoksa, a sa svojim je pratiteljima na TikToku podijelila šta se dogodilo s njenim licem nakon prestanka korištenja.

“Jeste li se ikada zapitali kako izgleda osoba koja koristi botoks 20 godina kada prestane?” upitala je, a zatim pokazala na svoje čelo.

Podignula je obrve i namrštila se, pokazujući vrlo slabe pokrete mišića između obrva i pri vrhu glave.

“Prestala sam ga koristiti u oktobru, tako da je gotovo nestao, ali primijetili ste da nemam pokrete mišića jer ih nisam koristila tako dugo”, objasnila je, dodajući: “Dakle, sada zapravo obnavljam svoje mišiće”.

Povremeno uzima pauze Medicinska sestra je u videu koji je prikupio 888 hiljada pregleda otkrila kako osjeća da se pokreti i bore počinju vraćati, ali ne u potpunosti.

@nursebblay What hapoend if you use Botox for 20 years?#wrinkles #botox #midlifewomen #fiftyplus #aging #50 #follow #fypage ♬ original sound – Nursebblay

“Ne brinite. Samo uzimajte pauze”, savjetovala je Blay koja je u komentarima objasnila da povremeno uzima pauze od injekcija botoksa kako bi “održala mišiće aktivnima” i “zadržala punoću” na čelu.

Atrofija mišića Medicinska sestra zapravo je opisala oblik atrofije mišića, potencijalno uzrokovan injekcijama botoksa. Atrofija mišića definiše se kao “gubitak ili stanjivanje mišićne mase”, prema hipokrat.com.

Dermatologinja iz New Yorka, Patricia Wexler, objasnila je da mišići mogu atrofirati zbog “nedostatka upotrebe” ako se botoks koristi uzastopno bez ikakvih pauza.

Izvor:Una/Foto:TikTok