Optičke iluzije su slike koje vidimo drugačijim nego što zaista jesu. To se dešava kada naše oči šalju informacije mozgu koje nas navode da uočimo nešto što se ne poklapa sa stvarnošću.

Možete li na slici da uočite automobil koji krši pravila bezbjednosti na putu? Postoji pretpostavka da morate uočiti automobil za manje od minuta.

Možda je automobil neispravan, te mu je potrebna  mehanička podrška. Gledate li boju automobila? Ili pravac kojim se kreće?

Većina vas kaže da svi automobili poštuju pravila bezbjednosti na putu.

“Ko još nije mogao da pronađe automobil koji krši pravila bezbednosti na putu? “, komentarisao je jedan korisnik interneta.

Pokušajte i pogledajte još jednom sliku. Šta ste našli?U redu, ako ne možete da uočite automobil za manje od minuta, evo nagovještaja koji će vam olakšati.

Savjet: U ovoj lukavoj slagalici, svi automobili koriste indikatore. Na slici je jedan automobil koji ne koristi indikator.Sada uočite auto. Pokušajte i pogledajte još jednom sliku.Ako ne možete da uočite auto, ne brinite. Još jedan nagovještaj je ovdje.

Najveći savjet: svi automobili sa upaljenim svjetlima imaju svjetložute indikatore na slici. Pažljivo pogledajte sliku.Tražite automobil sa prigušenim narandžastim indikatorskim svjetlima.Ako su kočiona svjetla tog automobila pokvarena, to bi moglo biti opasno i izazvati nesreću.Ako vozač ne koristi pokazivač pravca, onda nije samo nepristojan. Oni voze i ponašaju se opasno.Ipak, ako se mučite da pronađete automobil koji krši bezbjednosna pravila na slici, nemojte se osjećati loše. Evo još jednog nagoveštaja. Pomjerite se nadole.Za kraj, još jedan nagovještaj.Automobil koji krši pravila bezbjednosti na putu ne koristeći svoj indikator je jedan od malih, kompaktnih automobila.

Pogledaj odgovor.

Auto koji tražite je u trećem redu dole. To je treći auto sa lijeve strane.Izvor:Nportla.rs/Foto: Printskrin