U Frankfurtu odgođena vjenčanja zbog najvažnije utakmice Eintrachta

13.05.2022.

Gradski matični ured u Frankfurtu otkazao je devet vjenčanja koja su najavljena u četvrtak zbog finala Evropske lige između Eintrachta i Rangersa koje se igra dan ranije u Sevilli.

Naime, ukoliko njemačka ekipa pobijedi u finalu, idućeg dana će se ispred Gradske vijećnice održati veliko slavlje.

“S desecima hiljada vrlo emotivnih nogometnih navijača neposredno ispod dvorane za vjenčanje, ne možemo našim mladencima ponuditi dostojanstveno okruženje koje s pravom očekuju. Ova odluka nije bila lagana. Ipak, za ljude je vjenčanje važan životni događaj. Sve bi trebalo biti savršeno na ovaj dan jer to svi pamte do kraja života”, rekao je portparol Eintrachta Axel Hellmann.

Iz njemačkog kluba su poručili kako će se slavlje ispred Gradske vijećnice održati jedino ukoliko Eintracht osvoji naslov pobjednika Evropske lige.

“Slavite samo ukoliko imate naslov u svojim rukama. Ne slavite drugo mjesto. To smo učinili 2017. kada smo izgubili finalevjenčanj njemačkog kupa. Bila je to pogrešna odluka”, rekao je glasnogovornik Eintrachta Axel Hellmann.Podsjetimo, finale Evropske lige između Eintrachta i Rangersa na rasporedu je u srijedu u Sevilli na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan.

Iako svaki klub ima pravo na po 10.000 ulaznica, u španskom gradu se očekuje dolazak čak 70.000 navijača Rangersa i oko 45.000 navijača njemačkog kluba.

Izvor:KLIX/Foto:Epa-Efe