Tuže sina jer još nisu dobili unuka, traže 650.000 dolara

03.06.2022.

Indija, inače, ima snažan tradicionalni zajednički porodični sistem koji uključuje suživot više generacija koje često žive u istom domaćinstvu.

Par iz Indije riješio je da tuži sina koji “još ne planira bebu poslije šest godina braka” i traži odštetu, jer je svu svoju ušteđevinu potrošio na sina i njegov brak.

Indijski par zahtijeva da im njihov sin i njegova supruga ili podare unuče u roku od godinu dana ili da im daju u kešu – skoro 650.000 dolara.

Sanjev i Sadana Prasad kažu da su potrošili svoju ušteđevinu da bi podigli i školovali sina pilota i organizovali raskošno vjenčanje.

– Naš sin je u braku šest godina, ali još ne planira bebu. Kada bismo imali unuče sa kojim bismo provodili vrijeme, naš bol bi bio podnošljiv – naveo je par u podnesku predatom sudu u Haridvaru.

Kompenzacija koju traže – 50 miliona rupija (646.000 dolara) – uključuje troškove svadbenog prijema u hotelu sa pet zvjezdica, luksuzni automobil vrijedan 80.000 dolara i plaćanje medenog mjeseca za mladence u inostranstvu.

Roditelji su takođe izdvojili 65.000 dolara da bi njihov sin bio školovan za pilota u SAD, a vratio se u Indiju – nezaposlen.

– Morali smo da uzmemo i kredit za izgradnju naše kuće i sada prolazimo kroz mnoge finansijske poteškoće. I psihički smo prilično u problemu, živimo sami – kažu roditelji pilota.

Advokat para, Arvind Kumar, rekao je da se saslušanje na sudu u sjevernoj Indiji tim povodom obaviti 17. maja.

Indija, inače, ima snažan tradicionalni zajednički porodični sistem koji uključuje suživot više generacija koje često žive u istom domaćinstvu.

Međutim, posljednjih godina trend se promijenio, tako da mladi parovi radije odlaze od roditelja ili braće i sestara, a žene – kao što je u ovom slučaju – odlučuju da rade umjesto da se fokusiraju na rađanje djece i ostanak kod kuće.

Izvor:Avaz/Foto:Cnn