Šta znači mladež u blizini oka? U većini kultura ima isto značenje

11.06.2022.

Prema drevnom kineskom vjerovanju, položaj mladeža na licu i tijelu ima posebnu simboliku!

 

U kineskoj tradiciji postoji drevna tehnika “čitanja” lica, a u njoj veliku ulogu ima i položaj mladeža. Vjeruju da mjesto na kojem se nalazi mladež može otkriti nešto novo o karakteru osobe, njenim željama, ambicijama, ali i budućnosti.

Mladež u blizini oka se u većini kultura naziva mladežom ljepote, a evo šta znači prema kineksom starom vjerovanju:

Mladež na obrvi ukazuje na sreću, bogatstvo i dugovječnost. Ovakvi ljudi su ozbiljni, odgovorni, dobrodušni, raspoloženi i talentovani za posao. Takođe, on može i biti i simbol osobe sa razvijenom empatijom, saosjećajne ličnosti koaj je spremna da pomogne drugima.

Mladež na gornjem kapku – Ovo su osobe koje izuzetno cijene slobodu. Vjeruje se da ova osoba zna kako da iskoristi priliku i da ima mogućnost za razvoj.

Mladež na donjem kapku – Ovo su osobe koje mogu biti često zabrinute ali imaju bogat porodičan život. U ljubavi se mogu suočiti sa brojnim izazovima, pogrešnim izborima, ali kada jednom pronađu pravu osobu za sebe, živjeće ljubav u punom sjaju.

Mladež na spoljašnjem uglu oka – Takav mladež sugeriše da je osoba veoma šarmantna i da ima dosta sreće u ljubavi tokom života. Takođe, ukazuje i na uspjeh u karijeri koji može biti povezan i sa porodičnim životom. Žene sa ovakvim mladežom su privlačne, mudre i harizmatične.

 

izvor:magazin.novosti/FOTO:alternativa