Sablasna kuća koja je inspirisala horor iz 2013. prodala se za 1,5 miliona dolara

03.06.2022. - Zanimljivosti

Kuća s tri spavaće sobe iz ranog 19. stoljeća u gradu Burrillvilleu na Rhode Islandu u SAD-u uprkos šarmantnim istorijskim elementima – zapravo je “ukleta” kuća koja je inspirisala horor film iz 2013. “The Conjuring”.


Nakon što se na tržištu pojavila krajem 2021. za 1,2 miliona dolara, sablasno prebivalište upravo je prodano za 1,52 miliona dolara što je 27 posto iznad tržišne cijene.

Nekretnina, koja se nalazi na adresi 1677 Round Top Road, ima 280 kvadratnih metara -uključujući stropove s gredama, kamine i drvene ormare u kuhinji.

Prethodni vlasnici, istraživači paranormalnih Jenn i Cory Heinzen, kupili su kuću za 439.000 dolara 2019. – i proveli četiri mjeseca držeći se u jednoj sobi kao “znak poštovanja prema duhovima, dopuštajući im da se naviknu na njih umjesto da upadaju”, rekli su za Wall Street Journal u vrijeme kupovine. Međutim, ipak su primijetili crnu figuru u dnevnom boravku.

“Kada smo shvatili da smo oboje budni i oboje smo to vidjeli, nestalo je”, rekao je Cory Heinzen za Journal. Par je također čuo korake i kucanje – i čak su vidjeli bljeskove svjetla u sobama koje nemaju svjetla.

Časopis je također prvi objavio vijest o ovoj prodaji, dodajući da je novi vlasnik bostonska developerka po imenu Jacqueline Nuñez. Ona je bila jedna od više od 10 ljudi koji su dali svoje ponude za nekretninu.

“Ovo je za mene vrlo lična kupovina”, rekla je za Journal Nuñez, “Kada je stigla na tržište, pomislila sam: ‘Ovo je posjed koji ljudima omogućuje da razgovaraju s mrtvima.'”

Nuñez je dodala da ne osjeća da je kuća dom demona – već jednostavno “jedinstvena struktura”.

izvor:klix/FOTO: