Princ Hari i vojvotkinja Megan stali pred kraljicu!

05.06.2022. - Zanimljivosti

Princ Hari i vojvotkinja Megan pojavili su se u petak ispred crkve Sv. Pavla u Londonu i prisustvovali misi zahvalnosti povodom platinastog jubileja Elizabete II.

Par se prvi put pojavio među članovima kraljevske porodice otkako su se “penzionisali” prije dvije godine.

Kako piše Rojters, nisu svi bili zadovoljni prvim pojavljivanjem princa Harija i Megan u Velikoj Britaniji od kada su odlučili da se odreknu dužnosti članova kraljevske porodice 2020. godine. Par je učestvovao na proslavi 70. godišnjice Elizabeta II na prestolu. U petak su prisustvovali misi zahvalnosti u crkvi Sv. Pavle.

Par je ušao u katedralu držeći se za ruke, okružen ostalim članovima kraljevske porodice. Međutim, sama kraljica je bila odsutna, odmarajući se poslije događaja u četvrtak u vezi sa njenim jubilejom. Mediji ističu da je to bio “pažljivo isplaniran trenutak”.

Princ Hari i vojvotkinja Megan izazvali su velike kontroverze kada su prije dvije godine odlučili da vode život nezavisan od kraljevskog trona i preselili se u Sjedinjene Države. Neki Britanci su to ocijenili veoma negativno, a ni mediji nisu bili naklonjeni paru, koji je više puta negativno govorio o životu u kraljevskoj porodici. Ali ima i onih koji veruju da su hrabri i da čine korak u pravom smeru raskidajući sa zastarelim tradicijama.

Kraljica je sama upoznala i Lilibet, Harijevu ćerku.Ćerka para je 4. juna napunila godinu dana, ali je tek sada mogla da je upozna njena prabaka, kraljica Elizabeta Druga. Vindsori su posljednji saznali za rođenje svoje praunuke. Dok su iz cijelog svijeta pristizale čestitke, portparol Bakingemske palate je ćutao jer mu nisu davali nikakve informacije. Djevojčica nije dobila titulu i nosi drugačije prezime od dece Kejt i Vilijama. To je najčuvanija „kraljevska beba” u istoriji britanske monarhije.

Izvor:Alo/Foto:Epa