Olujni vjetar duva u čitavom regionu, a Balkanci su sve okrenuli na šalu

05.02.2023.

Jak vjetar koji duva kako u BiH, Hrvatskoj, ali i širom regije, glavna je tema na društvenim mrežama, a nije dugo trebalo da se neki građani počnu i šaliti s čitavom situacijom.

Podsjetimo, jak vjetar u snažnim naletima izaziva niz problema u mnogim mjestima u Hrvatskoj. U Osijeku i Zagrebu drveće je rušio na automobile, a kod Virovitice je bacio krov na školu, prenosi Bosnainfo.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine izdao je za subotu narandžasto upozorenje za područje cijele BiH zbog vjetra čiji intenzitet može biti umjeren do pojačan, a na trenutke i do brzine 60 kilometara na sat i više.

Ovo su neke od najboljih izjava sa Tvitera koje prenosimo:

/figure>

“Otkud moj muž kod tebe? Donio ga vjetar.”, “Vrijeme vani je kao ja: Vjetar duva toliko jako da izvaljuje prozore i nosi ljude, a onda odjednom sunce kao da ništa nije bilo.”, “Ide tip i vjetar mu otpuše cigaru iz ruke, a onda je podigne pa mu otpuše i kutiju.”, “Ako me neko vidi vani u ogrtaču kako nepomično stojim, to pokušavam umom zaustaviti vjetar.”, “Išamarao me vjetar, suze mi krenule.” – samo su neki od komentara.

Izvor/Foto:  Bosnainfo