Napravila matursku haljinu od stranica knjiga

16.05.2022. - Zanimljivosti

Hejli je fotografije sa mature objavila na društvenoj mreži Instagram, a pozitivni komentari samo su se nizali.

Većina djevojaka mjesecima razmišlja o svojoj maturskoj haljini i provodi sate i sate tražeći onu koja će savršeno odgovarati.

Hejli Skoč (Haley Scotch) je odlučila da uzme stvar u svoje ruke kada je riječ o njenoj maturskoj haljini i napravi je sama.

Naime, ova mlada djevojka svoju matursku haljinu napravila je od stranica knjiga o Hari Poteru, a za ovo remek-djelo bilo joj je potrebno čak četiri dana.

” Željela sam da uradim nešto nesvakidašnje, a oduvijek sam bila opčinjena Harijem Poterom, pa je slijed okolnosti bio logičan”, objašnjava ona i otkriva da joj je u cijelom procesu izdrade haljine pomogla i majka.

Kako kaže, knjige o Hariju Poteru imaju posebno značenje za nju, jer su joj, naglašava, u određenom periodu života donijele mir.

“Drugarice i svi drugari iz škole bili su oduševljeni kada su me vidjeli u haljini. Svi su okretali glave i pokazivali u mene. To je bio najluđi osjećaj koji sam ikada osjetila”, osmjehom priča ova djevojka.

Hejli je fotografije sa mature objavila na društvenoj mreži Instagram, a pozitivni komentari samo su se nizali.

Nakon što je dobila veliku pažnju javnosti, Hejli je rekla da su dizajneri i fotografi također kontaktirali sa njom, kao i ljudi iz dvije različite biblioteke iz njenog grada, koji su je pitali da li mogu da izlože haljinu.

Izvor:Dnevni avaz/Foto:Instagram