Nakon suncobrana, peškira, ležaljki, srpski turisti imaju novi način da čuvaju mjesto

23.06.2022.

Trikovi kojima se služe turisti na plažama širom regiona, ponekad podsjećaju na pravu ratnu taktiku, počevši od ostavljanja peškira, ležaljki, pa, ako je vjerovati iskustvima našim turistima, i hranu.

Muškarac iz Srbije, Branko, podijelio je u okviru Fejsbuk grupe “Grčka info”, svoje iskustvo sa jedne od plaža u Grčkoj, a u kojem je opisao pomalo bizarnu i neprijatnu scenu koji je doživio sa drugom porodicom iz Srbije.

Naime, oni su navodno umjesto peškira, ležaljki ili suncobrana, svoje parče plaže obilježili sa gotovim jelom!

“Došli mi rano ujutro, familija cijela, mislim da je to bio Toroni. Našli sjenu ispod jedinog drveta, parkirao auto i postavio sve kako treba. Djeca srećna,more odma do nas. Vidim ja konzervu gotovog jela neotvorena stoji na jednoj stijeni i čeka sunce da se zagreje. Uf,pomislih, neko od juče ostavio pa i danas računa na to mjesto!? Evo njih, došli su, namrgođeni što njihovo jučerašnje mjesto nije slobodno. Ja sam ponudio da premjestim kola da bi i oni imali prostora a od njih-ni riječi… Atmosfera napeta, čekam da pukne… Izdržasmo nekako, oni do nas na dva metara-nikakav kontakt sa nama! Ja od samog početka pružio ruku a oni-leđa uvredljivo, ali eto dan je mogao i bolje da prođe” – stajalo je u Brankovom statusu, koji je ubrzo postao viralan.

U komentarima koji su nastupili, pratioci grupe su mu čestitali na smirenosti i činjenici da je htio da ispadne čovjek, a bilo je i onih koji su ovakav način zauzimanja mjesta osudili.

“Ja bih u stvari bila srećna ako sam ih iznervirala i zauzela mjesto za koje su oni umislili da je njihovo. Takvim ljudima ne treba pružiti ruku, ali tebi svaka čast!”, napisala je jedna korisnica.

Način na koji je porodica iz Srbije “obilježila” svoje plažno mjesto, mnogima je poslužio da se dobro našale.

“Otišli na pet minuta samo po otvarač…gdje će vam duša!?”, “Da li se dobro podgrijala konzerva”, “Ali morala sam da se vratim na tekst da provjerim da li sam dobro pročitala – konzervu su ostavili?!”, samo su neki od komentara korisnika, koji su u nevjerici morali da pročitaju još jednom objavu.

Izvor: blic/ Foto: Slobodna dalmacija