Najgledaniji video na YouTube-u dobija novi život

15.08.2022. - Zanimljivosti
Pjesma “Baby Shark”, koja sa više od 11 milijardi pregleda predstavlja najgledaniji video na društvenoj mreži YouTube, inspirisala je i novi animirani film radnog naziva “Baby Shark's Big Movie”.

Kompanija Pinkfong koja stoji iza ove planetarno popularne pjesme saopštila je da je premijera planirana za ljeto 2023. godine.
Koprodukcija Nickelodeon Animation i Pinkfong kompanije pratiće priču o Bebi Ajkuli i njenoj porodici – Tati i Mami Ajkulama – koji dolaze da žive u velikom gradu Čomp Sitiju.
Beba Ajkula zbog toga mora da ostavi svijet koji voli, pa čak i svog najboljeg druga Vilijama.
Međutim, to nije njegov jedini problem – on mora da se suprotstavi zloj morskoj zvijezdi Strajani, koja želi da ukrade njegov muzički dar i zagospodari podvodnom muzičkom scenom.
Film režira Emijem nagrađeni reditelj Alan Forman, piše Collider.
Kompanija Pinkfong objavila je pjesmu “Baby Shark” na YouTube mreži u novembru 2015. godine, a za vrlo kratko vrijeme, ona je “osvojila svijet”.

<div

“Baby Shark” je takođe veoma popularan na drugim društvenim mrežama, kao što je TikTok, gdje se djeca, tinejdžeri i odrasli snimaju kako plešu uz ovu pjesmu.
Inspirisala je i animiranu seriju “Baby Shark's Big Show” na Nickelodeon kanalima, koja je dobila Emi nagradu, a nedavno je potvrđeno snimanje i druge sezone.
Izvor: euronews.rs/Foto:Print screen / YouTube / Pinkfong Baby Shark – Kids’ Songs & Stories)