Lisica u Prijedoru “došla po ličnu kartu” (Video)

14.12.2022. - Zanimljivosti

U centru Prijedora ponovo se pojavila lisica, a lokalni portali objavili su video snimak na kojem se vidi kako se kreće pred zgradom Policijske uprave (PU) Prijedor.

U komentarima na društvenim mrežama ljudi pišu da je došla da se prijavi, da je došla produžiti ličnu kartu, da je došla po broj i slično.

Na snimku se vidi kako u noćnim satima prilazi ulazu policije idući iz pravca pošte i suda, penje se pristupnom rampom namijenjenom za kretanje u kolicima i prelazi na obližnje žardinjere.

Lisica se jesenas počela pojavljivati u zgradi Gradske uprave, u podrumskim prostorijama, kao i u susjednoj zgradi direkcije Rudnika željezne rude “Ljubija” i firme “Arselor Mital Prijedor”.

Fotografije lisice na tim lokacijama širile su se na društvenim mrežama u septembru, a nakon što se lisica prestala pojavljivati tu, uočavali su je jedno vrijeme mještani u naselju Pećani.

Potom je opet nastalo zatišje, da bi se sinoć pojavio snimak koji se danas širi društvenim mrežama gdje se vidi lisica pred zgradom policije.

O njenom pojavljivanju obaviješten je Odsjek za inspekcijske poslove grada Prijedora.

Izvor: Agencije