Dva puta ste gledali Srećne ljude, a ove fatalne greške niste primijetili

26.04.2023. - Zanimljivosti

“Srećni ljudi” se emitovala od 1993. do 1996. godine i do dana današnjeg je ostala jedna od omiljenijih serija u našoj zemlji, čije se replike neprestano citiraju.

 

I mada nema osobe koja barem jednom nije pogledala ovu seriju, koja vjerno prikazuje život u Srbiji devedesetih godina prošlog vijeka, malo ko je uspio da primijeti fatalne greške koje su se desile tokom snimanja, a mi vam otkrivamo koje su.

Natalija, poznata kao žena Šćepana Šćekića, u seriji je imala čak četiri djevojačka prezimena. U 5. epizodi serije Đura Sultan ju je nazvao Savković, u 32. Bata Šejn Milić, a na ročištu se predstavila kao Prodanović, da bi u 67. epizodi sudija pročitao da je Natalija rođena kao Milovanović.

Slična zabuna sa imenom dogodila se u 67. epizodi, kada je Ozren na ručku sa Tintoretom svoju maćehu oslovio kao Jelisavetu, a do tada je bila Jovanka.

U istoj epizodi glavna sestra Antonija spominje Ilijino prezime kao Petrović, a u nastavku serije on se preziva Popović.

Pozorišni glumac Bogdan Kuzmanović u “Srećnim ljudima” je odigrao čak tri uloge: tražio je posao u kockarnici, igrao je policajca koji je sprovodio Aranđela do kuće za Necin rođendan, a onda je postao Roki – glavni telohranitelj Ozrena Soldatovića.

I glumac Aleksandar – Alek Rodić je odigrao tri lika: pojavio se na slikarskoj izložbi Đorđa Đorđevića, zatim u 22. epizodi bio je sin Žarka Popare, a potom se pojavio kao čuvar u zatvoru u kojem je ležao Aranđel.

Predrag Milinković se u seriji pojavio u dvije različite uloge.

Prvo se pojavljuje kao poštar Jovan koji donosi penziju Šćepanu Šćekiću, dok od 24. epizode igra Soldatovićevog batlera Sofronija, prenosi Kurir.

Iako se u početku činilo da je pas Sima slijep, glavni glumac i njegov vlasnik Desimir Stanojević ispričao je da je zbog katarakte bio slabovid, ali ne i slijep.

Simino pravo ime bilo je Amon i osvajao je lovačke titule.

 

izvor:Agencije/FOTO:Screenshot/Kurir