Amerikanac putem Facebooka pronašao majku nakon 20 godina, otkrio i da rade na istom mjestu

09.06.2022.

Mladić koji je usvojen po rođenju, tragao je za svojom biološkom majkom dugih 20 godina, a naposlijetku je i pronašao ondje gdje je to najmanje očekivao – na svom radnom mjestu. Mnoge je iznenadila nevjerovatna sudbina ovo dvoje ljudi.


Benjamin Hulleberg iz Utaha u SAD-u usvojen je ubrzo nakon svog rođenja 2001. godine, a iako mu nikada nije nedostajalo ljubavi i pažnje, svjestan svega, oduvijek je želio pronaći ženu koja ga je donijela na svijet.

To nije bilo tako jednostavno jer sve što je znao o njoj jeste da se zove Holly. Ipak, čekanje se isplatilo, a godinama poslije, saznao je da je njegova majka bila bliže nego što je očekivao.

Lani u novembru, Benjamin je na svom Facebooku ponovo objavio kako “traga za majkom”. Objasnio je kako je slao razna pisma agencijama za usvajanje, pravio DNK testove, upisao se u registru posvojenja… Međutim, bez rezultata.

Zatim ga je iznenadila posebna rođendanska čestitka od Holly Shearer.

Iako je znala ko je njen sin, Holly sve dotad nije imala hrabrosti da mu se javi. U poruci pred Benjaminov rođendan, napisala je kako je ona osoba koja je prije 20 godina donijela “najtežu odluku u svom životu i dala svoju lijepu bebu na usvajanje”. Iako nema namjeru da “okrene život naglavačke” Benjaminu i njegovoj porodici, željela je da on zna kako je sve vrijeme mislila na njega.Šokirani Benjamin jedva je dočekao da se sretne sa svojom biološkom majkom.

“Nemam riječi koje bi mogle opisati šta sam osjećao kada sam upoznao ženu koja me rodila prije 20 godina. Moji korijeni. Moj DNK. Nikada u životu to nisam imao. Još jedna zabavna činjenica? Poruku sam dobio na Nacionalni dan posvojenja”, rekao je on.

Na zajedničkom ručku, Holly i Benjamin sastali su se sa svojim porodicama, a osim što je upoznao svoja dva polubrata i sestre, otkrio je i da su on i majka posljednje dvije godine radili na istom mjestu.

U bolnici Salt Lake City, Holly je radila kao medicinska asistentica, dok je Hulleberg volontirao na odjelu intenzivne njege novorođenčadi.

“I majka i sin vjeruju da su im se putevi morali ukrstiti – parkirali su se u istoj garaži, jeli u istoj kafeteriji, Holly je kroz prozor svog predvorja imala pogled na prostor gdje je Benjamin provodio vrijeme… Možete li vjerovati?”, bolnica je objavila njihovu nevjerovatnu priču.Inače, Holly je rodila Benjamina kada je imala samo 15 godina, a neposredno nakon rođenja počela je tražiti porodicu koja će ga usvojiti bojeći se da mu ne može pružiti sve što mu je potrebno. Tako je mladić dospio u porodicu Hulleberg.

“Znali smo da Holly voli Benjamina od dana kada nam ga je predala. Voljela ga je cijelim srcem i dušom”, rekla je porodica koja ga je podigla.

Danas, ni majka ni sin ne kriju sreću što su se napokon našli.

“Srce mi je puno. Ja sam dio njegovog života. Znam da je njegov telefonski broj u mom telefonu i da ga mogu nazvati ili mu poslati poruku bilo kada… to je nevjerojatno”, rekla je Shearer.

Slično je rekao i Benjamin: “Upoznavanje s mojom biološkom porodicom na mene je djelovalo poput lijeka. U meni je uvijek postojala neka praznina, a ona je sada ispunjena. Napokon sam potpun, kompletan. Kao da sam konačno spreman nastaviti dalje”.

 

izvor:klix/FOTO:klix