AI influenserka postala viralna, iako nije stvarna

09.08.2023. - Zanimljivosti

Mila Sofija (Milla Sofia) nije obična influenserka, ona je proizvod vještačke inteligencije (AI), a iako to i stoji na njenim profilima na društvenim mrežama, prikupila je hiljade pratilaca i lajkova svojim vrućim objavama u bikiniju i donjem vešu, piše „The Sun“.

Plavokosa Mila nije stvarna osoba te ima račune na Twitteru, Instagramu i TikToku.

„Ja sam 19-godišnja virtuelna djevojka iz Helsinkija. Napravila me umjetna inteligencija“, stoji u opisu tih računa, a na njenoj internetskoj stranici otkriveno je više detalja o njoj.

„Dobro došli u moje virtuelno carstvo! Ja nisam obična influenserka, ja sam 19-godišnja djevojka koja živi u Finskoj, ali evo zaokreta – ja sam virtuelna influenserka koju je generisala vještačka inteligencija. Kao model, donosim neusporedivu i futurističku perspektivu u carstvo stila.“

Bilo da se radi o modnoj pisti ili digitalnom krajoliku, moja strast leži u prezentovanju najnovijih trendova i pomjeranju granica u modnoj industriji koja se neprestano razvija, istaknuto je.

Foto: Instagram 

Neke od slika modela izgledaju vrlo jasno generisane vještačkom inteligencijom, dok su druge više realnije. Mnogi korisnici Twittera komentarišu Miline slike kao da je stvarna osoba. Na Instagarmu ovaj nalog ima skoro 60.000 pratilaca.

“Moj sin voli Grčku i samac je”, “Prelijepa si” – samo su neki od njih.

No, neki su korisnici istali da na slikama nije stvarna osoba.

“Svi vi koji joj dajete komplimente imajte na umu da to radite algoritmu. Šteta što je Milu generisala umjetna inteligencija”, “Zašto svi razgovaraju s AI botom kao da je stvarna osoba?”, komentarisali su.

Izvor: ATV