Zvezda protiv Makabija za plasman u Ligu šampiona

23.08.2022. - Sport

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 sat, na stadionu „Rajko Mitić“, protiv izraelskog Makabija igraju revanš meč plej-ofa za plasman u grupu fazu Lige šampiona.

Crveno-bijeli su u prvom meču poraženi sa 3:2 i potrebna je pobjeda sa dva gola razlike za plasman u elitno takmičenje ili bar „jedan razlike“ za odluku penalima.
„Čeka nas potpuno drugačija utakmica nego u Haifi, sada još bolje znamo vrline i mane rivala. Naš veliki adut je domaći teren, u šali kažemo neka Marakana izjednači, a mi ćemo se potruditi da pobedimo“, izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković.

„Poštujemo svaki stadion, ali obožavamo da igramo na Marakani. Pričao sam i prošle godine da se možda protivnički igrači neće uplašiti atmosfere, ali sigurno je da će Marakana poslati mnogo jače naše fudbalere na Makabi, nego što je Makabijeva publika poslala njihove protiv nas“, rekao je Stanković na konferenciji za medije, prenose Nezavisne novine.
On je kazao da je Zvezdi mesto u Ligi šampiona i istakao da će ekipa uraditi sve da se tamo i nađe.

„Teren je mjerilo, sve karte su u našim rukama. Na meni je da nađem ravnotežu od želje da se što pre reši utakmica, da ne odemo svi napred i ostavimo „autoput“ pozadi. Opuštanja neće biti, možda bi ga bilo da je 2:2, ali ovako znamo šta treba činiti. I što je posebno važno, meč traje 90 minuta“, istakao je Stanković.
Dodao je da je dug put do eventualnih penala i da se zna da, ako do njih dođe, odlučuje koncentracija pojedinca i faktor sreće.

„Sigurno da će utakmica biti drugačija, tako da sam veliki i realni optimista“, poručio je Stanković i dodai da razmišlja samo o pobedi.
Najbolji fudbaler crveno-bijelih Aleksandar Katai rekao je da Marakana može da bude samo prednost, a nikako dodatni pritisak.

„Očekujem pun stadion, maksimalnu podršku, a ostalo je na nama.
Moja igra mislim da nije toliko bitna, jer su rezultati bili tu, sve do Haife, nadam se da će sutra sve da bude opet kako treba“, poručio je Katai.

 

izvor:Aloonline/FOTO:Aloonline