Žrijeb kojeg Evropa čeka zakazan za sutra, moguća je grupa “smrti” koja izgleda impresivno

24.08.2022. - Sport

Nova sezona grupne faze Lige prvaka se bliži, a to znači i da su poznati jakosni šeširi za žrijeb koji će biti održan sutra (25. august).

Još uvijek nije kompletirana play-off runda i nisu poznati svi učesnici nove sezone Lige prvaka, ali su poznata imena 29 učesnika. Večeras ćemo saznati i preostala tri učesnika grupne faze najelitnijeg takmičenja u Evropi gdje bi mogao biti i zagrebački Dinamo ukoliko uspije preokrenuti rezultat iz prve utakmice protiv Bodo Glimta.

Žrijeb grupne faze Lige prvaka bit će održan sutra u 18 sati u Halic Congress Centru u Istanbulu.

Imena 29 ekipa već je poznato, a već se zna da možemo dobiti i grupu “smrti” s obzirom na raspored ekipa po jakosnim šeširima.

U prvom jakosnom šeširu nalaze se aktuelni prvak Evrope (Real Madrid), aktuelni prvak Evropske lige (Eintracht Frankfurt) i još šest prvaka najjačih liga u Evropi.

Šešir 1: Real Madrid, Eintracht, Milan, Manchester City, Bayern, PSG, Porto i Ajax.

Šešir 2: Liverpool, Chelsea, Barcelona, Juventus, Atletico Madrid, Sevilla, RB Leipzig i Tottenham.

Šešir 3: Borussia Dortmund, Salzburg, Šahtar, Inter, Napoli, Sporting, Bayer i Benfica.

Šešir 4: Club Brugge, Celtic, Maccabi Haifa, Plzen, Marseille i tri pobjednika večerašnjih uzvratnih susreta.

Teoretski, to znači da bi mogli dobiti grupu u kojoj se nalaze Real, Liverpool, Inter i Marseille. Kombinacija je mnogo, a one prave saznat ćemo sutra kada se održi žrijeb.

Nova sezona Lige prvaka počinje u utorak 6. septembra, a ta runda takmičenja završit će utakmicama šestog kola koje su na rasporedu 1. i 2. novembra.

Izvlačenje grupa bit će u direktnom prijenosu na zvaničnoj stranici UEFA-e. Titulu prvaka Evrope brani Real Madrid koji je prije tri mjeseca savladao Liverpool u velikom finalu.

 

izvor:Klix/FOTO: