Zmajevi poraženi od Luksemburga, Srbija se spasila poraza

21.06.2023. - Sport

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sramotno je poražena u 4. kolu grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Luksemburga u Zenici rezultatom 2:0.

Sramota "zmajeva": BiH poražena od Luksemburga u Zenici

Foto: FS BiH

 

Početak utakmice dao je naslutiti šta će se večeras dešavati kada su gosti poveli u 4. minutu. Saničanin je dodao do Barišića, on je bio nesmotren i izgubio je loptu, a Borhes Sančez je ukrao, prošao pored Šehića i lagano pogodio za 1:0.

Nakon toga Zmajevi su imali dvije dobre šanse preko Kodre koji je prvo šutirao glavom pored gola u 13. minutu, a zatim pet minuta kasnije iz blizine je također glavom uzdrmao stativu.

I bilo je to sve, iz više nego siromašnog prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu dosuđen je penal za “zmajeve” nakon što je u kaznenom prostoru oboren Edin Džeko, ali to im nije pomoglo.

Odgovornost je preuzeo Amir Hadžiahmetović i šutirao je visoko preko gola.

U 74. minutu ponovo je katastrofalno reagovala odbrana BiH i golman Šehić, a Sinani je iskoristio poklon za konačnih 2:0.

Kvalifikacije se nastavljaju u septembru kada će dočekati Lihtenštajn (11. septembar), a tri dana kasnije na gostujućem terenu igraće protiv Islanda.

Srbija se spasila poraza

Fudbalska reprezentacija Srbije izbjegla je poraz od Bugarske odigravši 1:1 u Razgradu u meču trećeg kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Srbija u finišu šokirala Bugare i spasila se poraza

Foto: Twitter / Fudbalski savez Srbije

 

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija odigrali su uzbudljiv meč u završnici i nakon generalno lošeg izdanja sa gostovanja iz Bugarske vraćaju se sa osvojenim bodom.

Po teškom i vodom natopljenom terenu stadiona u Razgradu, fudbaleri dvije reprezentacije malo šta su pokazali u prvom poluvremenu pa se na odmor otišlo bez golova.

Za “orlove” je šok u Razgradu stigao na startu drugog poluvremena.

Bugarski kapiten Kiril Despodov u 47. minutu zatresao je mrežu gostujućeg tima.

Loše je reagovala srpska odbrana, dozvolili su domaćim igračima da se ušetaju u peterac, Iliev je ostavio sjajnu povratnu loptu, a Despodov je matirao Milinković-Savića sa desetak metara.

U posljednjim minutama utakmice Srbija je stvorila dvije izgledne šanse, a gol je stigao u sudijskoj nadoknadi.

Darko Lazović donio je izjednačenje Srbiji u šestom minutu nadoknade. Došla je lopta do fudbalera Verone koji je fanstastičnim udarcem savladao Djulgerova za 1:1 i Bugari predvođeni bivšim selektorom Srbije Mladenom Krstajićem bili su šokirani.

 

izvor:Nezavisne/FOTO:UEFA/ FS bIh/Twitter