“Želimo pobjedu, vjerujem da imamo dobar tim i atmosferu!”

16.07.2024. - Sport

Trener Borca obratio se albanskim medijima pred revanš sa Egnatijom.

U prvom duelu, igranom u Banjaluci prošle srijede, crveno-plavi su trijumfovali rezultatom 1:0, poslije gola Damira Hrelje u šestom minutu nadoknade drugog poluvremena, a u večeri prije revanša na Elbasan Areni, predstavnicima albanskih medija obratio se trener crveno-plavih Mladen Žižović.

Borcu je, naravno, dovoljan i bilo kakav remi da zakaže dvomeč sa PAOK-om, ali strateg banjalučkog kluba o tome ne razmišlja.

“Naravno da nam odgovara i 0:0, ali mi sutra želimo pobjedu i plasman u drugu rundu. Biće, međutim, veoma teško ovdje jer je Egnatija veoma dobar tim. Radi se o prvaku Albanije i osvajačima Kupa ove zemlje, tako da nam neće biti nimalo lako. Vjerujem, međutim, da imamo dobar tim i atmosferu i da ćemo poslije sutrašnje utakmice slaviti prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona”, rekao je Žižović novinarima u Albaniji.

Imali su članovi albanskog kluba mnogo pritužbi na suđenje poljskog arbitra Danijela Stefanskog, koji je pokazao šest žutih i dva crvena kartona igračima Egnatije. Njegove odluke su, ističe Žižović, bile opravdane i ističe da nema razloga za tenziju pred revanš okršaj.

“Vjerujem, takođe, da će igrači i treneri biti korektni i da neće biti problema. U prvoj utakmici je sudija sa razlogom pokazivao igračima Egnatije žute i crvene kartone jer to nisu bile dobre stvari u jednoj normalnoj utakmici. Ne želim, međutim, mnogo da pričam o suđenju jer sam samo fudbalski trener, želim da govorim samo o utakmici koja nam slijedi”, rekao je Žižović.

U slučaju uspjeha u ovom dvomeču, Borac će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv PAOK-a. Ukoliko ne bude uspješan, preseliće se u drugo kvalifikaciono kolo Konferencijske lige, gdje ga čeka poraženi tim iz dva duela Vikingura (Island) i Šamroka (Irska).

Izvor: Mondo