Evropske pobjede Izviđača i Slobode

20.10.2024. - Sport

Rukometaši Izviđača nalaze se na pragu plasmana u treće kolo EHF Evropskog kupa nakon što su u drugoj rundi evropskog takmičenja u gostima pobijedili italijanski Sasari sa 39:38.

Imali su domaći prednost nakon prvog dijela, ali su “skauti“ nakon velike borbe uspjeli da stignu do velike pobjede. Revanš susret igra se narednog vikenda u Ljubuškom.

Prednost nakon prvog meča ostvarila je i Sloboda koja je kao nominalni gost u “Mejdanu“ pobijedila švajcarski Pfadi Vintertur rezultatom 26:24 (12:15). Ermin Ombaša bio je najefikasniji sa sedam postignutih golova, a pratio ga je Luka Ivanić sa 6. Ove dvije ekipe su revanš meč igrale sinoć takođe u Tuzli.

U akciji su bili i rukometaši Gračanice koja je imala i najteži zadatak što je pokazao i rezultat. Favorizivano Celje je opravdalo ulogu favorita i u gostima slavilo sa 43:35. Već na poluvremenu je slovenački tim imao plus 8 (23:15) i već tada riješio pitanje pobjednika. Revanš se igra za sedam dana u Sloveniji.

Inače, evropski ispit večeras će imati ibanjalučki Borac koji je u istom takmičenju u “Boriku“ igrao protiv slovenačkog Jeruzalem Ormož.

Izvor: Nezavisne / Foto: RK Sloboda