Vaterpolisti Srbije protiv SAD na startu Svjetskog prvenstva

21.06.2022. - Sport

U Mađarskoj danas počinje Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, a prvi rival reprezentacija Srbije je selekcija SAD od 19.30 sati u Segedinu.


Srbija se takmiči u grupi D, u kojoj su još selekcije Australije i Kazahstana.

Prvoplasirane selekcije iz četiri grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani iz svake grupe igrati u osmini finala.

Vaterpolista Srbije Sava Ranđelović izjavio je da naši reprezentativci jedva čekaju meč protiv Sjedinjenih Američkih Država na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

“Amerika je prvi korak na ovom putu, a znate da uvek idemo korak po korak. Znamo šta nam donosi pobeda, spremamo se izuzetno. Pored rada u bazenu, posmatrali smo i video. Nema sumnje da su Amerikanci naš najteži rival u grupi. O motivu da ne pričamo, jedva čekamo da počne”, rekao je Ranđelović za zvanični sajt našeg Saveza.

Kapiten srpske reprezentacije Branislav Mitrović izjavio je da naši vaterpolisti ne smiju da se opuste u duelu sa SAD.

“Budite uz nas, dajte nam podršku jer ovi neki novi klinci vrede. Niko ne sme da se opusti protiv Amerikanaca. Znamo šta pobeda donosi. Uživam sa ovim momcima. Mada sam stariji dosta učim od njih, ali ih i usmeravam. Sjajni su ljudi i sportisti. Idemo dalje”, rekao je Mitrović.

 

izvor:nezavisne/FOTO: Nezavisne