Bokseri Slavije dočekuju Sombor u Ligi Srbije

01.12.2023. - Sport

Bokseri Slavije uveliko bruse formu za nadolazeće izazove, a u utorak će odmjeriti snage sa ekipom Sombora u okviru prvenstva Srbije. Poprište ovog dvoboja biće dvorana “Obilićevo”, a Banjalučani se nadaju trijumfu protiv aktuelnog šampiona Srbije. Sportski direktor Bokserskog kluba Slavija Igor Savičić rekao je da je ovaj klub zadržao većinu boksera iz prošle sezone koji su osvojili treće mjesto u regionalnoj ligi pa sa jakim rosterom očekuju da ponove dobre rezultate i napadnu plejof, odnosno šampionsku titulu.

sport

“U svim kategorijama smo kvalitetni, zadržali smo okosnicu ekipe koja se domogla same završnice prošlogodišnje sezone regionalne lige. Ove sezone boksujemo u ligi Srbije, gdje učestvuju jako kvalitetni timovi. Sigurno ćemo biti tvrd orah za njih sve. Najveća nam je želja da banjalučka publika podrži svoje boksere Slavije i da će Sportska dvorana Obilićevo u utorak, 5.decembra od 19 časova biti popunjena do posljednjeg mjesta” kaže Savičić.

Sa novim rukovodstvom došli su i bolji dani za Slaviju pa uprava na čelu sa predsjednikom Daliborom Petkovićem čini sve da klub vrati na staze stare slave. Mnogo toga je već urađeno, oformljen je odličan tim boksera, a uveliko se radi na poboljšanju uslova jer se rekonstrukcija sale Bokserskog kluba Slavija privodi kraju. Sve to ne bi bilo moguće bez pomoći republičkih institucija, rekao je Petković.

“Želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim predsjedniku Republike Srpske g. Miloradu Dodiku na velikoj podršci jer smo iza sebe imali velike projekte, koji nas takođe čekaju u budućnosti. Zahvaljujem se i predsjedniku Vlade g. Viškoviću, kao i gradonačelniku g. Drašku Stanivukoviću, koji je dao bezrezervnu podršku,” ističe Petković.

Sombor u Banjaluku dolazi sa željom da upiše trijumf, ali se bokseri Slavije nadaju da će rivalu pomrsiti računa. Alen Rahimić, Leo Cvitanović i ostali Slavijini aduti spremni su da ostave i posljednji atom snage, a uzdaju se u podršku publike u dvorani Obilićevo u ovom istinskom bokserskom spektaklu. Slavija i Sombor sastaju se u utorak u 19 časova.

Izvor: ATV / Foto: ATV