UEFA na sudu zbog užasne organizacije finala Lige šampiona

24.09.2022. - Sport

Blizu 2.000 navijača Liverpula je podnelo tužbu protiv UEFA zbog haosa na ovogodišnjem finalu Lige šampiona u kom je njihov klub poražen od Real Madrida minimalnim rezultatom.

Finale je odigrano na stadionu “Francuska” u Sen Deniju, ali je počelo sa zakašnjenjem od čak 35 minuta, zbog silnih incidenata koji su se dešavali ispred stadiona.

Na kraju, brojni fudbaleri Liverpula nisu mogli da uđu na utakmicu, bez obzira što su imali kupljene karte.

Fanovi tima sa “Enfilda”traže od UEFA odštetu zbog psihičkih i fizičkih povreda koje su doživjeli usljed, kako su naveli, nemara organizatora.

Osim što su bili pritisnuti na ulazima stadiona, navijači “crvenih” bili su i žrtve lopova iz Pariza koji su ih napadali, prenosi Sportal.

Džerard Long iz advokatske kancelarije Bingams, koja zastupa neke od navijača Liverpula, rekao je da je bio užasnut kada je čuo priče ljudi koji su 28. maja pokušali da uđu na stadion u Sen Deniju.

– Kao dugogodišnji navijač Liverpula bio sam užasnut kad sam čuo šta se dešavalo na utakmici koja je trebalo da bude kruna fudbalske sezone. Ne samo navijači, moiji prijatelji, članovi familije i klijenti koji su tog dana bili na stadionu, govorili su mi o strašnim scenama koje su se dešavale oko stadiona ”Francuska” prije, pa čak i poslije utakmice – izjavio je Long za BBC.

Podsjećamo, Liverpul je u finalu koje se odigralo 28. maja ispustio priliku da dođe do sedme titule šampiona Evrope, pošto je poražen od Real Madrida sa 0:1. Jedini gol na meču postigao je Vinicijus Junior u 59. minutu.

 

izvor:Aloonline/FOTO:UEFA