Trofej Svjetskog prvenstva stigao u Sarajevo, promoviše ga legendarni Gilberto Silva

17.05.2022.

Sarajevo i Bosna i Hercegovina će danas i sutra ugostiti jedinstvenu svjetsku turneju “FIFA World Cup Trophy Tour by Coca-Cola” budući da je u glavni grad naše države stigao najpoznatiji nogometni simbol – trofej Svjetskog prvenstva.

U pratnji trofeja su dva ambasadora, nogometne legende – penzionisani proslavljeni brazilski nogometaš Gilberto Silva te bivši nogometaš, reprezentativac i selektor bh. reprezentacije Faruk Hadžibegić.

“Velika je čast biti u Sarajevu i BiH. Veoma sam emotivan što sam danas među svima vama. Donijeti trofej Svjetskog prvenstva ovdje ima veliki značaj za mene kada sam bio samo malo dijete i odrastao u svom malom selu. Sjećanja na to kako sam počeo igrati nogomet ima veliko značenje za mene. Došli smo kako bi vam podarili naše najbolje iskustvo i naša najljepša sjećanja kako bi inspirisali naredne generacije. Željeli smo donijeti trofej ovdje kako bi inspirisali nove generacije i kako bi izgradili bolju budućnost za sve nas”, rekao je Silva danas nakon što je sletio na aerodrom u Sarajevu.

Trofej Svjetskog prvenstva će biti izložen u sarajevskoj Vijećnici danas i sutra, dok će na platou prekoputa Vijećnice biti dostupan i Coca-Cola Corner s brojnim aktivacijskim programima koje su FIFA i Coca-Cola pripremili za bh. obožavatelje i obožavateljke nogometa.

“Ovo je tek peta ikada organizirana svjetska turneja ‘FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola’ koja će obići 51 državu, kako bi inspirisali i podijelili magiju s navijačima i navijačicama širom svijeta. Ovo je drugi put da originalni trofej dolazi u Sarajevo, a rariret je i činjenica da će u Sarajevu zadržati cijela dva dana. Pozivamo sve kojima je nogomet najvažnija sporedna stvar, ako ne i glavna, na druženje, fotkanje i zabavu u Coca-Cola Corneru u utorak i srijedu”, pozvao je generalni direktor Coca-Cole Adria Mark Docherty.

Kao dugogodišnji partner FIFA-e, Coca-Cola ima ekskluzivna prava na “FIFA World Cup™ Trophy Tour”, što daje priliku za hiljade obožavatelja širom svijeta iskuse pravu čaroliju najcjenjenijeg trofeja na svijetu. Ovogodišnje “The FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola” putovanje će biti stvarati klimatski pozitivna iskustva kroz praktikovanje najboljih praksi održivosti.

Pored Vijećnice i u Coca-Cola Corneru će tokom oba dana biti postavljeni kontejneri za odvojeno prikupljanje otpada, kako bi se nastavila praksa edukacije građana i podizanja svijesti o potrebi odvojenog prikupljanja i recikliranja otpada s posebnim fokusom na plastičnu ambalažu.

Izvor:klix/FOTO:n1