Vadze iz Zvijezde 09 otišao u Čukarički

23.07.2024. - Sport

Iz Zvijezde 09 u Čukarički! Krilni igrač Godsvil Vadze je prošle sezone bio jedan od najboljih pojedinaca u ekipi u Premijer ligi BiH i sad je to naplatio prelaskom u novi klub.

Ugovor sa Brđanima potpisao je na tri godine. Vadze je rođen 4. septembra 2001. godine u gradu Tefle u Gani, a karijeru započeo je u austrijskom timu Pincgau Salfelden, odakle je prešao u Zvijezdu 09 iz Stanišića. U timu iz Republike Srpske bio je veoma zapažen, u 49 utakmica postigao je osam golova, šest puta je bio asistent.

“Veoma sam srećan što sam postao član Čukaričkog. Jedva čekam da upoznam saigrače, da odradim prvi trening i nadam se da ću vrlo brzo biti u konkurenciji za utakmice. Zahvalan sam Bogu, kao i svim ljudima u Gani koji vjeruju u moj talenat. Obećavam da ću dati maksimum za klub, kojem sam veoma zahvalan zbog činjenice da me je angažovao. Privilegija je igrati za Čukarički”,rekao je Vadze.

Vadze je zadužio dres sa brojem 11, u ponedeljak je odradio zdravstvene preglede, a u utorak će biti i na prvom treningu sa ekipom.

“Pratili smo duže vreme nekolicinu momaka koji su bili na našem radaru, između ostalog i Vadzea. Odradili smo detaljne analize, uz pomoć skauting službe, zajedno smo došli do zaključka da je ovo idealan profil igrača koji se uklapa u sistem i ideju igre koju traži naš šef struke Goran Stanić. Očekujemo od momka iz Gane da se brzo uklopi u zahteve i da što pre konkuriše za tim, a od velikog značaja biće i činjenica da je već igrao na ovim prostorima”, kazao je tehnički direktor Čukaričkog Goran Grkinić.

Izvor: Glas srpske