Finale KUP-a BiH u futsalu odigrano u Bijeljini

26.05.2024. - Sport

U sinoć odigranoj utakmici Finala KUP-a BiH u futsalu, u dvorani bijeljinske Gimnazije, tim MNK Hercegovina iz Širokog Brijega pobijedio je domaći KMF Radnik ” MD Shop” rezultatom 4 : 0, tako da je pobjednički pehar otišao u Široki Brijeg.

Ivan Zeljko, predsjednik Malonogometnog kluba “Hercegovina” izjavio je da je ovo prvi trofej u istoriji ovog kluba koji postoji pet godina.

 “Za nekoliko dana odigravamo sa Sarajevom utakmicu finala Prvenstva BiH u futsalu. Igra se na tri utakmice, a trenutno u seriji vodimo sa 2:0. Ovo je za nas ogroman uspjeh. Trudili smo se, radili smo i momci su večeras na terenu pokazali sve što znaju. Mislim da smo zasluženo pobijedili i objektivna publika u Bijeljini je to i pozdravila”, izjavio je Ivan Zeljko.

Finalna utakmica KUP-a BiH u futsalu odigrana je pred punim tribinama u dvorani bijeljinske Gimnazije, a bijeljinski klub, osim domaćih navijača, bodrili su i navijači iz Smedereva.

Bijeljinski KMF Radnik “MD Shop” u posljednjih nekoliko godina u samom je vrhu bosanskohercegovačkog futsala,. O najvećih trofeja treba istaći titulu prvaka BiH, titulu pobjednika KUP – a Republike Srpske, dok se u ovoj takmičarskopj sezoni takmiči u Ligi šampiona, gdje u preliminarnoj rundi prošao u Albaniji, kao prvoplasirani u grupi, u glavnoj rundi nastupio je u Češkoj, ali nije prošao dalje. U ovoj godini KMF Radnik “MD Shop” ponovo je osvojio Kup Republike Srpske, u polufinalu KUP- a BiH je poražen od ekipe Sarajeva i u posljednje dvije utakmice od MNK “Hercegovina” Široki Brijeg.

Bijeljina.com