„Stefanos protiv Golijata“, samo je jedan od naslova u njihovoj dnevnoj štampi pred veliki meč

29.01.2023. - Sport

Novak Đoković danas od 09.30 časova po srpskom vremenu ima priliku da dođe do desete titule na Australijan Openu ukoliko savlada Stefanosa Cicipasa u finalu turnira, a australijske novine na sva zvona najavljuju ovaj veliki okršaj na Rod Lejveru.

Herald Sun je u nekoliko članaka razdijelio najavu finalnog okršaja u Melburnu, a jedan je naslovio sa „Stefanos protiv Golijata“.

Na naslovnoj strani je takođe Novak za kojeg smatraju da bi mogao da uradi nešto što će se pamtiti stoljećima pred nama.

Narativ je prilično pozitivan, uz primjese vraćanja na vanterenske stvari i mogućnost da to Đokovića omete u ovom naletu.

The Age je na udarnoj strani išao sa naslovom „Izazivač protiv legende“. Sasvim je jasno da je stav medija u Australiji dosta poboljšan u odnosu na prošle dane, te da je shvaćen momenat u kojem se nalazimo na kraju prvog Grend slema u sezoni.

Legendarni Ken Rozvel, koji je četiri puta odnosio titulu Australijan Opena kući, pozvan je da razloži i da svoj sud prije ovog duela.

On tvrdi da, ukoliko bi se morao kladiti, pare bi stavio na Novaka Đokovića.

Tako tvrdi i kolumnista The Age-a koji smatra da je Srbin na nekon drugom nivou u odnosu na ostatak ATP karavana.

The Australian nema nedeljno, već vikendno izdanje, tako da nije imao priliku da da svoj sud o ovom momentu, piše Telegraf.

Sve u svemu, vlada mišljenje da je Novak u velikoj prednosti i da će Cicipas morati da igra najbolji tenis u životu ukoliko misli da pokvari slavlje srpskom asu.

Izvor:Aloonline.ba/Foto: Printscreen, Tviter