Šok za Novaka Đokovića! Srbin dominirao, pa Dancu “poklonio” titulu

06.11.2022. - Sport

Senzacija u Parizu! Mladi Holger Rune je ostvario najveći uspjeh u karijeri i savladao je Novaka Đokovića u finalu Mastersa 2:1 po setovima 3:6, 6:3, 7:5.

To je mladom Dancu najznačajniji trofej u karijeri kojim je krunisao sjajna posljednja četiri turnira i potvrdio da je u odličnoj formi. Savladao je pet TOP 10 igrača na ovom turniru i nakon sjajnog meča došao do trofeja.

Prvi set je u potpunosti pripao Novaku Đokoviću. Srpski teniser je napravio samo jedan brejk ali mu je i to bilo dovoljno da sigurno dođe do prednosti. Veoma smiren i kvalitetan set je odigrao srpski teniser dok je mladi Danac bio u grču.

Na startu drugog seta činilo se da je Đoković blizu toga da potpuno slomi mladog rivala. Imao je srpski teniser tri brejk lopte koje nije uspio da iskoristi i Rune se vratio u meč. Odigrao je sa puno više samopouzdanja, Đoković je pao energetski i Danac je došao do brejka koji je iskoristio. Sačuvao ga je do kraja za izjednačenje.

U trećem setu Đoković je prvi došao do brejka prednosti ali nije iskoristio. Odmah u narednom gemu je Danac napravio ribrejk a Novak je propustio dvije velike šanse. I onda je Rune sjajnom partijom napravio drugi brejk i došao je do 6:5. Srpski teniser je tada imao pet brejk loptu i nije ih realizovao. Zatim je Rune imao meč loptu koju nije realizovao. Đoković opet nije uspio da riješi brejk loptu i mladi danac dolazi do pobjede.

Izvor:Srpskainfo