Skrivena poruka Džake, majica o kojoj svi pričaju (VIDEO)

03.12.2022. - Sport

Kapiten Švajcarske Granit Džaka nije prestajao sa provokacijama na račun reprezentacije Srbije ni po okončanju meča dvije ekipe.

 

 

Švajcarci su savladali Srbiju (3:2) i eliminisali je sa Mundijala, a Džaka je svoj dres zamijenio onim sa brojem 26 i prezimenom Jašari.

Kako prenosi albanski “Telegraf”, poslao je poruku mladom fudbaleru Lucerna Ardonu Jašariju, a mediji u Srbiji ipak napominju da je možda htio da podsjeti na Adema Jašarija, osnivača tzv. Oslobodilačke vojske Kosova OVK.

Nadamo se da je ovo prvo, jer bi čak i za Džaku ovoliko provokacija na jednom meču bilo mnogo.

Konstantno je ulazio u sukobe, hvatao se za međunožje i tako gestikulirao u pravcu klupe “orlova”, a umalo se nije potukao na kraju sa Nikolom Milenkovićem.

 

Ardon Jašari je fudbaler reprezentacije Švajcarske . Džaka tvrdi da ovaj dres nosi nakon svake utakmice, ali to nisu vidjeli nakon mečeva protiv Brazila i Kameruna.

-Ne, nikakva politička pozadina. Došao je u mlad tim, ja sam bio u toj situaciji kao on, zaslužuje poštovanje. Viđamo se svaki dan, provodimo puno vremena. Uvijek nakon utakmice nosim majicu sa njegovim likom. To sam baš sada i uradio – istakao je 30-godišnji igrač.

Politici nije mjesto u fudbalu, Džaka je bio bolji od veznih fudbalera Srbije, ali ovakve poruke nemaju veze sa fudbalom.

 

 

 

izvor:SrpskaInfo/FOTO: GEORGI LICOVSKI/ EPA