Sjajan džudo kamp u Istočnom Sarajevu

15.08.2023. - Sport

U Istočnom Novom Sarajevu biće otvoren drugi džudo kamp svjetskog šampiona Nemanje Majdova sa više od 700 džudista iz 20 zemalja koji će imati priliku da uče od najboljih u ovom sportu.

Organizator Nemanja Majdov istakao je da je ovo veoma bitan projekat te naveo da su ove godine na džudo kampu velikani ovog sporta iz Japana Naohisa Takato, a iz Azerbejdžana Rustam Orujov i da će djeca imati priliku da uče od uzora.

“Tu su i naše domaće zvijezde. Ovo je jedinstvena prilika da djeca uče od najboljih. Za djecu do 15 godina iz Republike Srpske učešće je besplatno, a to je obezbijedio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik”, istakao je Majdov.

On je zahvalio za podršku gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću i načelniku opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanu Katiću, kao i sponzorima.

“Ovo je bitan projekat, da okupimo sportske zvijezde i učesnike iz velikog broja zemalja. Bitno je da to postane tradicija, mislim da ćemo opravdati očekivanja, daćemo maksimum i nadamo se najboljem”, dodao je Majdov te napomenuo da će se raditi u četiri grupe, podijeljeno po godinama učesnika, a u grupi će biti oko 150 polaznika.

“To smo promijenili u odnosu na prošlu godinu, jer je teško raditi u velikoj grupi. Nama je cilj da djeci posvetimo svu moguću pažnju, da to bude kvalitetno”, naveo je Majdov.

Promotor i šampion Orujov je izrazio zadovoljstvo što je u Istočnom Sarajevu.

“Želim da zahvalim Nemanji što me je pozvao. Ovo je sjajna stvar za džudo i njegov razvoj. Takato i ja ćemo učiti djecu našim specijalkama”, rekao je Orujov.

Takato je rekao da ne učestvuje na seminarima i akademijama, ali da ovaj poziv nije mogao da odbije.

“Velika mi je čast biti dio ovog događaja. Nadam se da ću uspjeti prenijeti makar dio japanskog džuda. Moja najveća želja je da se zabavimo ovdje svi i da lijepo provedemo vrijeme”, rekao je Takato.

Zvanično otvaranje kampa je danas u 10.30 časova u sportskoj dvorani “Srbija” u Istočnom Novom Sarajevu.

Ćosić: Ponosni smo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da je grad bio ponosan na Nemanju Majdova i prije nego što je postao svjetski šampion.

“Ponosni smo što imamo svjetskog šampiona i što pokušava da okupi što veći broj mladih koji bi trebalo da krenu njegovim stopama. Nemanja je ambasador Istočnog Sarajeva. Imamo priliku da ugostimo 700 džudista iz 20 zemalja i to je promocija ne samo džuda nego grada i cijele Republike Srpske”, istakao je Ćosić.

Izvor: Glas srpske