Borac je pokazao…

25.07.2024. - Sport

Fudbaleri PAOK – a savladali su Borac sa 3:2 u prvoj utakmici drugog pretkola Lige šampiona.

U redovima grčkog šampiona su bili zadovoljni trijumfom, iako su pokazali određene slabosti tokom meča. Definitvno da im minimalan trijumf ne garantuje miran revanš u Banjaluci.

„Cijela ekipa je odradila svoj posao jer je posao sve obuhvatan da se dođe do pobjede. U revanšu moramo biti oprezni u kontranapadima. Borac je pokazao šta može. Moramo ozbiljno da dočekamo drugu utakmicu, rekao je Konstantinos Kolierakis

Trener Razvan Lučesku smatra da je njegov tim trebao da dođe do ubjedljivije pobjede, ali su ih greške posebno kod penala koštale da prime dva pogotka.

„Postigli smo tri gola, imali smo tri velike šanse da postignemo više. Trebali smo postići barem još jedan gol. Protivnik nas nije mnogo ugrozio, izuzev jedne faze u prvom poluvremenu. Rekli smo prije meča da su oni tim koji će učiniti sve da iskoristi naše greške. Dobili smo pobjedu prije revanša i uvijek je pobjeda-pobjeda. Ona će nam pomoći da igramo lakše u revanšu. Istina je da će revanš biti bitka, ali mi smo ekipa koja je naučila da se bori i izađe živa”, kaže Lučesku i dodaje:

„Moramo pokazati više samopouzdanja, izbjeći greške posebno blizu našeg gola. Ići ćemo u Banjaluku da se borimo i za pobjedu i prolaz. Pred nama je posao, veliki posao, moramo da obnovimo samopouzdanje. Ako Borác želi da prođe, mora da rizikuje, igra sa više igrača i mi ćemo naći mesta. U svakom slučaju, moramo izbjeći glupe greške koje smo napravili i iskoristiti greške koje će oni napraviti da bismo se kvalifikovali”.

Revanš utakmica između Borca i PAOK-a igra se naredne srijede na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Izvor: Nezavisne