Radnik se mučio pa na kraju pobijedio

04.08.2022. - Sport

Radnik je u drugoj provjeri savladao drugoligaša grupe ’’Istok’’ Jedinstvo iz Broca rezultatom 2:1.

U 10. minutu u kaznenom prostoru Jedinstva štoper domaćih Srđan Kalajdžić nepropisno je zaustavio napadača Radnika Nenada Srećkovića, pa je glavni arbitar na utakmici pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator sa “kreča” bio je Dragan Došlo za vođstvo gostiju od 1:0. Do kraja prvog dijela susreta igralo se između dva šesnaesterca, ali strijelci nisu bili osobito raspoloženi pa je Radnik na odmor otišao sa minimalnom prednošću.

U drugom poluvremenu domaćin je krenuo nešto ofanzivnije prema golu Radnika, ali odbrana gostiju je odolijevala sve do 78. minuta, kada je Jedinstvo stiglo do izjednačenja. Kalajdžić je izveo slobodan udarac sa nekih dvadesetak metara i na maestralan način pogodio bliži ugao golmana Radnika Filipa Ćosića za 1:1.

Nakon primljenog pogotka, Radnik je bio nešto odlučniji, pa je u finišu susreta Miljan Odžaklić sjajno proigrao Nikolaja Milića kome nije bilo teško iz neposredne blizine pogoditi mrežu Bročana za konačnih (2:1). Na kraju utakmice trener Radnika Velibor Đurić, polovično je bio zadovoljan onim što su njegovi puleni pružili u prijateljskoj utakmici protiv drugoligaša iz Broca.

“Iza nas su tri radna dana od novog početka. Odradili smo dva treninga i odigrali utakmicu sa ekipom Jedinstva. Utakmica nam je pokazala dosta stvari na kojima moramo raditi a to se pogotovo odnosi na drugo poluvrijeme. Sigurno da nas očekuje puno posla u ovom kratkom vremenskom roku. Nastavljamo i dalje sa treninzima i u potrazi smo za protivnikom za prijateljsku utakmicu. Od igrača zahtijevam dobar odnos i pristup na svakom treningu i da svako od nas da svoj maksimum” – rekao je na kraju Đurić.

JEDINSTVO – RADNIK 1:2 (0:1)

Strijelci: Kalajdžić u 78. minutu za Jedinstvo, Došlo iz penala u 10, Milić u 90. minutu za (Radnik). Stadion: SC ’’Ribin’’ u Brocu. Gledalaca: 100. Sudija: Ljubomir Gajić (Bijeljina).

JEDINSTVO: Đorđić, Krsmanović, Stevanović, Kalajdžić, Lukić, Stevanović, Mašanović, Šikuljak, Đurković, Tomić, Ružičić, Vučić. Igrali su još: Bojan Mandić, Jevđenović, Boško Mandić, Đukić, Mitrović, Vasiljević, Božić, Blagić. Trener: Milorad Savić.

RADNIK: Mitrović, Vasić, Nikić, Rašević, A. Maksimović, Brajan, Novak, Došlo, Srećković, Krstić, Jokić. Igrali su još: Ćosić, Gavrić, Marić, Odžaklić, Josipović, Manojlović, M. Maksimović, Milić. Trener: Velibor Đurić.

Kratak period za sklapanje tima

Novoizabrana Uprava Radnika i sportski sektor užurbano rade na pronalaženju pojačanja kako bi se “skockao” tim koji bi se koliko toliko ravnopravno nosio sa ekipama iz Prve lige RS. Već su napravljeni određeni pomaci, pa su u redove dojučerašnjeg premijerligaša stigli Nenad Srećković, dobro poznato fudbalsko ime u Semberiji, te štoperi Nenad Rašević iz novogradske Slobode i Miloš Jokić iz zvorničke Drine. Treba napomenuti da je na zahtjev Fudbalskog kluba Radnik FSRS donio odluku da se utakmica prvog kola Prve lige RS koja se trebala odigrati 6. avgusta u Vojkovićima, u kome se sastaju Famos i Radnik odloži, pošto Bijeljinci nisu još formirali igrački kadar.

Izvor:Meridiansport