Fudbalski klub “Radnik” pred početak priprema za takmičenje u Wwin “Premijer” ligi BiH

24.06.2024. - Sport

Fudbaleri Fudbalskog kluba “Radnik” danas su zvanično otpočeli pripreme za novu takmičarsku sezonu u Wwin “Premijer” ligi BiH  za sezonu 2024/2025. godina. 

Šef stručnog štaba “Radnika” Velibor Đurić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se FK “Radnik” ponovo vratio u Wwin “Premijer” ligu BiH.

“Sve nam ovo djeluje pomalo nestvarno i zbog toga još jednom čestitam svima u klubu na velikom uspjehu. Plan priprema je napravljen i danas zvanično otpočinjemo pripreme. U Bijeljini ćemo trenirati do 11. jula, odigraćemo dvije utakmice. Prva utakmica je na programu trećeg jula protiv “Borca” u Banjaluci, za deseti jul tražimo protivnika. Nakon toga odlazimo na pripreme na Zlatibor, gdje ćemo boraviti do 21. jula. Na Zlatiboru ćemo odigrati tri do četiri utakmice. Generalka je zakazana za 27. jul i planiramo da tu utakmicu odigramo sa “Slogom” iz Doboja. Svima želim puno sreće, igračima puno zdravlja i vjerujem da ćemo ostvariti ambicije koje nam budu postavljene za novu takmičarsku sezonu”, izjavio je Velibor Đurić.

Već do petka stižu nova pojačanja

Đurić je izjavio da je velikom broju igrača istekao ugovor i sa svima njima u međuvremenu su obavljeni pregovori. Od 24 igrača iz prošle sezone danas se na terenu pojavilo trinaest igrača. Đurić smatra da će ova takmičarska sezona u Wwin “Premijer” ligi BiH biti izuzetno zahtjevna, jer od dvanaest ekipa četiri ispadaju.

“Pažljivo biramo nove igrače i već do petka ćemo imati četiri do pet novih igrača koji će nam biti pojačanje u pravom smislu te riječi. Dobili smo i novog igrača, Eldara Sivca, koji nam dolazi iz FK “Čelik”. Priključili smo šest juniora koji će trenirati sa nama. Sada ćemo imati više zahtjeva u igri i sigurno ćemo mijenjati model igre”, istakao je Velibor Đurić.

Aleksandar Vasić, kapiten FK “Radnik” izjavio je da Bijeljina, kao grad, zaslužuje da ima stabilnog premijerligaša.

“Danas otpočinjemo pripreme i ovo će biti puno zahtjevnija liga za igrače, ali i za Upravu kluba. Očekujemo pojačanja na svim pozicijama, jer dobra konkurencija stvara i dobar tim. Imamo pobjednički mentalitet i u svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu. Klub je izmirio sve obaveze prema svim igračima, na čemu možemo zahvaliti predsjedniku Kluba, gospodinu Nedeljku Ćoriću. Nadam se da će tako ostati i u Premijer ligi BiH. Zadovoljan igrač je dobar igrač”, istakao je Aleksandar Vasić.

Bijeljina.com