Prvenstvo mladih karatista u Bijeljini

13.03.2022. - Sport

Danas se u  Bijeljini  održava pojedinačno i ekipno karate Prvenstvo Republike Srpske za djecu do 13 godina, na kome učestvuje 42 kluba i 421 učesnik u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Takmičenje je otvorio Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević koji je rekao da su ovakvi događaji ponos grada, i da je Bijeljina grad sa dugom karate tradicijom.

“Želim svim učesnicima puno sreće. Isto tako ćelim da Bijeljina bude domaćin što više ovakvih događaja.” rekao je Đurđević.

Takmičenje se održava na pet borilišta, a organizatori su Regionalni karate savez Birač, Majevica, Semberija i Posavina i Karate savez Republike Srpske. Tehnički organizator i domaćin je Karate klub “UNSU” iz Bijeljine.

Direktnu pomoć i pokroviteljstvo dala je Skupštine grada Bijeljina.

“Na ovom takmičenju učestvuje i veliki broj klubova iz Banjaluke, među kojima je i  Karate klub “Energija”  sa 26 takmičara . Očekujemo veoma visok plasman kao i na svim dosadašnjim takmičenjima. Uskoro nas očekuje i novo veoma značajno takmičenje u Modriči.”, rekao nam je predsjednik kluba Branko Derajić.

Banjaluka.com