Prijem za šampione Rukometnog kluba „Bijeljina“ nakon pobjede u Španiji

04.05.2023. - Sport

U Gradskoj upravi Grada Bijeljina danas je upriličen prijem za igrače, trenere i predsjednika Rukometnog kluba „Bijeljina“ koji su na turniru u španskom ljetovalištu LJoret de Mar, u blizini Barselone, osvojili nevjerovatno prvo mjesto.

“Rukometni klub „Bijeljina“ već niz godina ostvaruje zapažene rezultate i pokazuje vrijedan i predan rad sa mlađim kategorijama, kao i u seniorskom sastavu. Čestitamo im na ovoj pobjedi, kojom su Grad Bijeljinu i Republiku Srpsku učinili ponosnima. Grad će i dalje nastaviti da podržava njihov rad, a na njima je da nastave da nižu uspjehe”,  poručio je Radoslav Ostojić, savjetnik Gradonačelnika Bijeljine.

Na ovom turniru se takmičilo 110 ekipa iz više evropskih zemalja u kojima se tradicionalno igra dobar rukomet, poput Norveške, NJemačke i Španije. RK „Bijeljina“ bio je jedini klub sa prostora bivše Jugoslavije na ovom turniru.

“Naš klub učestvovao je sa dvije ekipe dječaka iz generacije 2007. i 2009. godine. Tim dječaka rođenih 2007. godine završio je turnir u četvrtfinalu, izgubivši od ekipe koja je trenutno drugoplasirana u Kataloniji, odmah nakon Barselone, što je za nas zaista veliki uspjeh. Dječaci rođeni 2009. godine osvojili su ubjedljivo prvo mjesto, sa sedam pobjeda, bez ijednog poraza. Izuzetna čast je bila, kao trener, biti dio ekipe koja je donijela tako veliki uspjeh na ponos svom gradu i Republici Srpskoj”,  rekao je Obrenko Miljković trener RK Bijeljina.

Pored ovih uspjeha, desni bek RK „Bijeljina“ Pavle Kapor proglašen je za najboljeg igrača (MVP) ovog turnira.

“Vrlo smo srećni što smo bili u mogućnosti uz pomoć sponzora, prijatelja i roditelja, da odvedemo djecu na ovaj turnir, a oni su to povjerenje zaista opravdali. Nastojaćemo istu praksu nastaviti i u budućnosti, kako bi djeca upoznavala nova mjesta, nove kulture, ali i nove rukometne elemente, koje nemaju priliku vidjeti na ovim prostorima”, najavio je Bogdan Rankić, predsjednik RK „Bijeljina“.

Izvor: desavanjaubijeljini.com