Đoković silovit na startu Vimbldona

02.07.2024. - Sport

Najbolji srpski teniser krenuo je u pohod na osmi Vimbldon i 25. gren slem u karijeri.

Drugi nosilac Novak Đoković plasirao se u drugo kolo najpriznatijeg turnira na svijetu nakon što je danas na Centralnom turniru savladao malo poznatog češkog tenisera Vita Koprivu (ATP, 123) sa 3:0. Po setovima je bilo: 6:1, 6:2, 6:2 za nešto manje od dva sata igre.  

Bio je ovo prvi Novakov meč nakon operacije koljena koju je izvršio prošlog mjeseca u Parizu. Svi su s nestrpljenjem čekali kako će Đoković izgledati nešto manje od mjesec dana od operativnog zahvata, a ono što je najvažnije jeste da je srpski as igrao kao da se ništa nije desilo, što daje svima optimizam da u Londonu može otići daleko. Bilo je naravno i očekivanih padova, ali za povratnički meč jako koreketno izdanje Đokovića.

Kada je u pitanju današnji meč Kopriva kojem je ovo bio tek drugi gren slem meč u karijeri, a prvi na travi nije bio dostojan rival. Bila je to lagana Novakova šetnja do drugog kola i sigurno je da mu je bio potreban jedan ovakav meč pred najveće izazove.

U sva tri seta najbolji teniser svih vremena je držao visok nivou igre počev od servisa pa do čuvenog riterna. Takođe igra sa osnovne linije je bila jako korektna, brejkovi su stigli na vrijeme, a raduje i mali broj neprisiljenih grešaka. 

U drugom kolu Novak Đoković će igrati protiv pobjednika meča Moro Kanjas – Džejkob Fernli.  

Izvor: Nezavisne / Autor: Edin Spržo