Luka Jović na meti turskog kluba, problem obeštećenje

19.07.2024. - Sport

Velika nada srpskog fudbala još traži put ka formi koja ga je krasila dok je nastupao u Njemačkoj, u dresu Ajntrahta iz Frankfurta.

Luka Jović je bio među najboljim napadačima i kao takav otišao je u Real Madrid, ali tamo se nije snašao. Uslijedio je prelazak u Fiorentinu, ali ni tamo nije blistao.

Tek prelaskom u Milan Jović je nagovijestio i pokazao da je nekad bio ubitačan strijelac. Nekadašnji golgeter Crvene zvezde ima još godinu dana ugovora sa slavnim klubom sa San Sira, ali veliko je pitanje da li će ostati u gradu mode.

Naime, novi trener Fenerbahčea Žoze Murinjo dao je zadatak upravi kluba da mu dovede upravo Jovića. Portugalac je procijenio da bi reprezentativac Srbije eksplodirao u azijskom dijelu Istanbula. Pregovori su navodno počeli, ali problem predstavlja obeštećenje koje Milan traži.

Murinjo neće odustati i razgovori će se nastaviti i narednih dana. Prema nekim informacijama, ni Jović ne bi imao ništa protiv da zaigra u tandem s reprezentativnim kolegom Dušanom Tadićem. Pojedini mediji u Turskoj naglašavaju da su utakmice reprezentacije Srbije u kojima su na terenu bili Tadić i Jović navele Murinja da od uprave traži da mu dovedu igrača koji je rođen u Bijeljini.

Milan je odbio mogućnost pozajmice, a Joviću na ruku ne ide ni činjenica što je na San Siro stigao Alvaro Morata iz Atletiko Madrida.Kad je riječ o napadu Fenerbahčea, još nije jasno ni da li će kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko ostati na Bosforu. Za njegove uslige zainteresovan je Hajduk, ali iskusni golgeter ima i ponude iz Saudijeske Arabije.

Izvor: Srpska info