Nikola Jokić igra za Srbiju na Olimpijskim igrama

10.06.2024. - Sport

Najbolji igrač ligaškog dijela NBA lige, srpski košarkaš Nikola Jokić, učestvovaće na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta.

Najbolji igrač Denvera iskoristio je pauzu nakon završetka NBA sezone da donese važnu odluku, a sada je jasno da će biti dio nacionalnog tima na Olimpijskim igrama.

Ova informacija je potvrđena i na zvaničnom Instagram nalogu Košarkaškog saveza Srbije.

“Selektor Pešić odredio spisak kandidata za mušku “A” reprezentaciju 🇷🇸 Srbije na Olimpijskim igrama. Aktuelni vicešampion Sveta, muška košarkaška reprezentacija Srbije, predstavljaće našu zemlju na Olimpijskim igrama koje se u julu i avgustu održavaju u Lilu i Parizu”, naveli su iz Košarkaškog saveza Srbije.

U susret početku priprema, selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić je odredio spisak od 16 kandidata za srpski nacionalni tim.

Kandidati su: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Početak okupljanja reprezentacije je 24. juna, dok će fakultativni treninzi početi nekoliko dana ranije. Prve provjere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske.

Prvi zvaničan prijateljski meč, tim Srbije će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Zatim slijedi put u Abu Dabi gdje će se tim sastati sa Australijom 16.07. i reprezentacijom SAD dan kasnije.

Potom slijedi povratak u Srbiju i duel sa Japanom 21.07. u Beogradskoj areni.

Put Lila, tim Srbije kreće 24. jula.

Banjaluka.com